
62 van 413
Authentieke Japanse sojasausramen
In Japan zijn de meest typische ingrediënten van ramen-noedelsoep ajitama (gekookte eieren gemarineerd in zoete sojasaus) en chashu (gekookt en gesneden varkensvlees). Bereid deze geliefde traditionele Japanse sojasausramen snel en eenvoudig met de Kikkoman ramenbasis voor soep.
Mirin-stijl zoet koken kruiden
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Soepen
Hoofdgerechten
Vlees
Pasta
Japanse keuken

Totale tijd
245 min
Bereidingstijd:
5 min
Marinertijd:
180 min
kooktijd
60 min
Voedingswaarden (per portie)
2781 kJ / 665 kcal
Vetten:
24,8 g
Eiwitten:
28,6 g
Koolhydraten:
79,8 g
Verzadigd vet:
24,8 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 2 el suikermais (uit blik)
- 100 g kool
- 120 g taugé
- 30 g gebakken uitjes
- 2 in sojasaus gemarineerde eieren (zie A)
- 70 g geroosterd gesneden varkensvlees (zie B)
- 200 g ramen-noedels
Voor de ramensoep
- 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
A: voor de in sojasaus gemarineerde eieren:
- 2 gekookte eieren, gepeld
- 3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen Sojasaus
- 1,5 el Kikkoman Mirin-stijl zoete kruiden
- ½ el suiker
- 2 el water
B: voor gemarineerd varkensvlees
- 500 g varkensvlees
- 300 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 200 ml water
- 50 ml Kikkoman Mirin-stijl zoete kruiden
- 20 ml sake of witte wijn
- 20 g suiker
- 1 teen knoflook
- 20 g verse gember
Bereiding
- Breng voor het marineren van de eieren de ingrediënten voor A aan de kook (behalve de eieren). Haal van het vuur en doe de gekookte, gepelde eieren erin en marineer ze 3 uur.
- Kook het varkensvlees voor 30 minuten. Meng de overige ingrediënten van B. Giet dit samen met het gekookte varkensvlees in een snelkookpan en kook 20 minuten.
- Kook de kool en de taugé 3-5 minuten in water.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng in een pan ca. 540 ml water aan de kook, breng op smaak met 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep.
- Verdeel de soep over 2 kommen. Laat de noedels goed uitlekken en voeg ze toe aan de soep.
- Halveer de eieren en snijd het gekookte varkensvlees in plakjes.
- Doe de eieren, het gesneden varkensvlees, de kool, de taugé en de suikermais in de soep. Bestrooi met gebakken uitjes.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
245 min
Bereidingstijd:
5 min
Marinertijd:
180 min
kooktijd
60 min
Voedingswaarden (per portie)
2781 kJ / 665 kcal
Vetten:
24,8 g
Eiwitten:
28,6 g
Koolhydraten:
79,8 g
Verzadigd vet:
24,8 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 2 el suikermais (uit blik)
- 100 g kool
- 120 g taugé
- 30 g gebakken uitjes
- 2 in sojasaus gemarineerde eieren (zie A)
- 70 g geroosterd gesneden varkensvlees (zie B)
- 200 g ramen-noedels
Voor de ramensoep
- 60 ml Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
A: voor de in sojasaus gemarineerde eieren:
- 2 gekookte eieren, gepeld
- 3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen Sojasaus
- 1,5 el Kikkoman Mirin-stijl zoete kruiden
- ½ el suiker
- 2 el water
B: voor gemarineerd varkensvlees
- 500 g varkensvlees
- 300 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 200 ml water
- 50 ml Kikkoman Mirin-stijl zoete kruiden
- 20 ml sake of witte wijn
- 20 g suiker
- 1 teen knoflook
- 20 g verse gember