Aziatische bloemkool-wings

totale tijd 45 min.
45 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de bloemkool-wings

1 
bloemkool
65 g
tarwemeel
3 
teentjes knoflook
3 eetlepels
ketchup
2 eetlepels
lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
1 eetlepel
geraspte gember
1 eetlepel
sesamolie
3 eetlepels
limoensap

Bovendien

2 
lenteuitjes
200 ml
kokosmelk
75 g
pindakaas
2 eetlepels
limoensap
Chilipoeder
2 eetlepels
sesam
enkele blaadjes koriander
Voedingswaarde (per portie): 1888 kJ  /  451 kcal
15,9 g Vetten
15,3 g Eiwitten
40,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze. Meng het meel met ca. 150 ml water en sojasaus. Wentel de roosjes hierin en leg ze op een van bakpapier voorziene bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven op 225°C gedurende ca. 15 minuten.

Stap 2

Schil de knoflook, pers deze en meng hem met ketchup, Tamari, siroop, gember, olie en limoensap. Meng de hete bloemkool-wings met de marinade, leg ze terug op de bakplaat en bak ze nogmaals gedurende ca. 5 à 10 minuten.

Stap 3

Reinig de lenteuitjes, was deze en snijd in fijne ringen. Breng de kokosmelk met de pindakaas aan de kook en breng op smaak met limoensap, sojasaus en chilipoeder. Garneer de bloemkool-wings met lenteuitjes, sesam en koriander en serveer met de kokossaus.

Recept-ID 56

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze. Meng het meel met ca. 150 ml water en sojasaus. Wentel de roosjes hierin en leg ze op een van bakpapier voorziene bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven op 225°C gedurende ca. 15 minuten.

Schil de knoflook, pers deze en meng hem met ketchup, Tamari, siroop, gember, olie en limoensap. Meng de hete bloemkool-wings met de marinade, leg ze terug op de bakplaat en bak ze nogmaals gedurende ca. 5 à 10 minuten.

Reinig de lenteuitjes, was deze en snijd in fijne ringen. Breng de kokosmelk met de pindakaas aan de kook en breng op smaak met limoensap, sojasaus en chilipoeder. Garneer de bloemkool-wings met lenteuitjes, sesam en koriander en serveer met de kokossaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.