
Aziatische mini rijst-vleesballetjes

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g geurrijst
- 1 klein stukje gember (ca. 2 cm)
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 2 eetl. Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 10 -12 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- chilipoeder, vers gemalen peper
- 400 g wortelen
- 1 eetl. sesamolie
Benodigdheden:
- Pan met stoominzet
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember en snijd deze in blokjes. Meng het gehakt met ei, 100 g gekookte rijst, de helft van de gember, paneermeel en 3 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus. Breng het vervolgens op smaak met chilipoeder en peper.
Rol van het gehaktmengsels kleine balletjes en leg ze in een stoominzet. Breng 1 liter water, 5 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus in een pan aan de kook, zet de stoominzet erin en laat de balletjes ca. 10 minuten stomen.
Was en schil de wortelen. Snijd deze vervolgens in repen en laat dit in verhitte olie in een wok aanbakken. Breng de wortelen met de resterende natuurlijk gebrouwen sojasaus en gember op smaak en serveer het met de resterende rijst en de gehaktballetjes.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 200 g geurrijst
- 1 klein stukje gember (ca. 2 cm)
- 500 g gehakt
- 1 ei
- 2 eetl. Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 10 -12 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- chilipoeder, vers gemalen peper
- 400 g wortelen
- 1 eetl. sesamolie
Benodigdheden:
- Pan met stoominzet