Aziatische zalm- & paprikaspiesjes

totale tijd 50 min.
20 min. voorbereidingstijd
20 min. marineertijd
10 min. kooktijd

Sappige teriyaki- & sesam-zalmspiesjes met een knapperige, verfrissende venkel- & appelsalade - een heerlijk en licht visgerecht voor op de barbecue of grill.

Ingrediënten

2 porties
400 g
zalmfilet
1 
limoen - sap en schil
1 
groene paprika
1 snufje
chilivlokken
1 bos(je)
lente-uitjes
2 eetlepels
geroosterde sesamzaadjes

Venkelsalade

1 
venkelknol
80 ml
olijfolie
1 
zure appel
1 eetlepel
citroensap
1 theelepel
honing
zout en peper naar smaak
Voedingswaarde (per portie): 5056 kJ  /  1264 kcal
63 g Vetten
88 g Eiwitten
90 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de zalm in blokjes. Kruid met peper, chilivlokken en Kikkoman Teriyaki marinade. Voeg limoensap en -rasp toe. Voeg sesamolie toe en meng grondig. Zet opzij om te marineren.

Stap 2

Snijd de groene peper in blokjes die even groot zijn als de blokjes vis.

Stap 3

Snijd de venkel en appel in dunne reepjes. Voeg honing, citroensap en olijfolie toe. Meng grondig. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Stap 4

Rijg afwisselend stukjes vis en paprika aan metalen spiesen.

Stap 5

Bestrijk de spiesen met de resterende marinade en bestrooi met 1 el sesamzaad.

Stap 6

Grill de zalmspiesjes op een hoge temperatuur gedurende ongeveer 10 minuten, af en toe omdraaien voor gelijkmatig garen.

Stap 7

Garneer met gesneden lente-ui, resterende sesamzaadjes en geraspte limoenschil, en serveer samen met de venkelsalade.

Recept-ID 1117

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de zalm in blokjes. Kruid met peper, chilivlokken en Kikkoman Teriyaki marinade. Voeg limoensap en -rasp toe. Voeg sesamolie toe en meng grondig. Zet opzij om te marineren.

Snijd de groene peper in blokjes die even groot zijn als de blokjes vis.

Snijd de venkel en appel in dunne reepjes. Voeg honing, citroensap en olijfolie toe. Meng grondig. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.

Rijg afwisselend stukjes vis en paprika aan metalen spiesen.

Bestrijk de spiesen met de resterende marinade en bestrooi met 1 el sesamzaad.

Grill de zalmspiesjes op een hoge temperatuur gedurende ongeveer 10 minuten, af en toe omdraaien voor gelijkmatig garen.

Garneer met gesneden lente-ui, resterende sesamzaadjes en geraspte limoenschil, en serveer samen met de venkelsalade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.