“Bagna cauda'’-dip met sojasaus
Zoeken
Filter
“Bagna cauda'’-dip met sojasaus
Bookmark
183 van 306

“Bagna cauda'’-dip met sojasaus

“Bagna cauda'’-dip met sojasaus
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 1009 kJ / 241 kcal
Vetten: 15.3 g
Eiwitten: 18.7 g
Koolhydraten: 5.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 3 teentjes knoflook
  • ½ kleine ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • 1 blik tonijn, in olie (= 185 g)
  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 100 g stevige tofu
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl zout
  • Een beetje versgemalen witte peper

Bereiding

  1. Snijd de knoflook en uien in dunne schijfjes. Verhit ½ el olie in een pan, doe de knoflook en uien erbij en fruit ze. Giet er witte wijn bij, breng aan de kook en doe de mix in een mixer.
  2. Laat de tonijn goed uitlekken. Verwarm in een pan ½ el olijfolie, doe de tonijn erbij en fruit tot de tonijn 'droog’ is. Doe 2 el sojasaus erbij en fruit dat kort mee. Doe de mix op een bord en laat afkoelen.
  3. Doe de tonijnmix met de ui-knoflookmix in de mixer. Doe de goed uitgelekte tofu, de rest van de sojasaus, de rest van de olijfolie, citroensap en honing erbij. Doe Parmezaanse kaas, kappertjes, zout en peper erbij, mix nogmaals grof en serveer met de dip.

De bagna-cauda-dip past heel goed bij bijvoorbeeld:

  • rauwe groentesticks zoals wortel, selderij, komkommer, paprika, radijs
  • gekookte groente zoals groene asperges, jonge maïs, bloemkool, broccoli.

 

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 1009 kJ / 241 kcal
Vetten: 15.3 g
Eiwitten: 18.7 g
Koolhydraten: 5.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 3 teentjes knoflook
  • ½ kleine ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • 1 blik tonijn, in olie (= 185 g)
  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 100 g stevige tofu
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el kappertjes
  • ½ tl zout
  • Een beetje versgemalen witte peper