Zoeken
Filter
Bao buns met zalm
Bookmark
52 van 93

Bao buns met zalm

Bao buns met zalm
Totale tijd 65 min
Bereidingstijd: 35 min
Marinertijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1746 kJ / 417 kcal
Vetten: 18.2 g
Eiwitten: 26.6 g
Koolhydraten: 35.4 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

Voor de zalm:

Voor de saus:

Om te beleggen:

  • 300 g augurken, in lange schijven
  • 3 tl Kikkoman Ponzu citrus 
  • 20 bao buns
  • Ca. 200 ga lollo biondo in blaadjes
  • 200 g spruitjes

Bereiding

  1. Roer sojasaus, honing, sesamolie, gember en knoflook door elkaar, bestrijk de zalmfilet ermee en marineer ca. 30 minuten.
  2. Roer voor de saus mayonaise, chilisaus, sojasaus en chilivlokken door elkaar.
  3. Laat de zalmfilet in een combisteamer ca. 20 op 145 °C gaar worden of bak hem in een (braad)pan in wat olie tot de filet eenvoudig in stukjes kan worden verdeeld. Meng de zalmstukjes met de marinade uit de combisteamer of de pan.
  4. Marineer de augurkschijfjes met de ponzusaus. Bestrijk de bao buns met de saus, vul ze met sla, augurk, zalm en spruitjes en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 65 min
Bereidingstijd: 35 min
Marinertijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1746 kJ / 417 kcal
Vetten: 18.2 g
Eiwitten: 26.6 g
Koolhydraten: 35.4 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

Voor de zalm:

Voor de saus:

Om te beleggen:

  • 300 g augurken, in lange schijven
  • 3 tl Kikkoman Ponzu citrus 
  • 20 bao buns
  • Ca. 200 ga lollo biondo in blaadjes
  • 200 g spruitjes