Bowl met warme quinoa en met sesam bedekte zalm en abrikozen

totale tijd 45 min.
10 min. voorbereidingstijd
35 min. kooktijd

Iets makkelijks en gezonds nodig voor het avondeten? Je zult dol zijn op dit eenvoudige zalmrecept met Ponzu-yoghurtdressing. Het wordt geserveerd met rode, witte en zwarte quinoa, maar je kunt elke soort gebruiken.

Ingrediënten

2 porties
100 g
driekleurige quinoa, of gewone quinoa
250 g
zalmfilet
 ½ theelepel
peper
10 g
sesamzaadjes
2 eetlepels
olie
100 g
broccoli
150 g
abrikozen
1 eetlepel
verse rozemarijn
1 eetlepel
olijfolie
60 g
natuurlijke yoghurt
2 eetlepels
gehakte verse munt
 ½ theelepel
gemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 3211 kJ  /  767 kcal
44,6 g Vetten
38,9 g Eiwitten
50,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Snij de zalmfilet in twee stukken, bestrooi met Kikkoman Ponzu en peper en wentel in panko vermengd met sesamzaadjes. Bak aan beide zijden goudbruin.

Stap 3

Verdeel ondertussen de broccoli in kleinere roosjes en kook deze beetgaar. Snij de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en rooster ze aan beide kanten met de rozemarijnblaadjes in een licht ingevette pan.

Stap 4

Meng de yoghurt met olijfolie, Kikkoman Ponzu, peper en gehakte munt.

Stap 5

Verdeel de gekookte quinoa over kommen en voeg de rest van de toppings toe.

Recept-ID 1050

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de zalmfilet in twee stukken, bestrooi met Kikkoman Ponzu en peper en wentel in panko vermengd met sesamzaadjes. Bak aan beide zijden goudbruin.

Verdeel ondertussen de broccoli in kleinere roosjes en kook deze beetgaar. Snij de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en rooster ze aan beide kanten met de rozemarijnblaadjes in een licht ingevette pan.

Meng de yoghurt met olijfolie, Kikkoman Ponzu, peper en gehakte munt.

Verdeel de gekookte quinoa over kommen en voeg de rest van de toppings toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.