
Bowl met warme quinoa en met sesam bedekte zalm en abrikozen
Iets makkelijks en gezonds nodig voor het avondeten? Je zult dol zijn op dit eenvoudige zalmrecept met Ponzu-yoghurtdressing. Het wordt geserveerd met rode, witte en zwarte quinoa, maar je kunt elke soort gebruiken.

Ingrediënten voor 2 portie(s)
• 100 g driekleurige quinoa, of gewone quinoa
• 250 g zalmfilet
• 2 eetlepels Kikkoman Ponzu Citroen
• ½ theelepel peper
• 30 g panko paneermeel Kikkoman
• 10 g sesamzaadjes
• 2 eetlepels olie
• 100 g broccoli
• 150 g abrikozen
• 1 eetlepel verse rozemarijn
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel Kikkoman Ponzu Citroen
• 60 g natuurlijke yoghurt
• 2 eetlepels gehakte verse munt
• 1/2 theelepel gemalen peper
Bereiding
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de zalmfilet in twee stukken, bestrooi met Kikkoman Ponzu en peper en wentel in panko vermengd met sesamzaadjes. Bak aan beide zijden goudbruin.
- Verdeel ondertussen de broccoli in kleinere roosjes en kook deze beetgaar. Snij de abrikozen doormidden, verwijder de pitten en rooster ze aan beide kanten met de rozemarijnblaadjes in een licht ingevette pan.
- Meng de yoghurt met olijfolie, Kikkoman Ponzu, peper en gehakte munt.
- Verdeel de gekookte quinoa over kommen en voeg de rest van de toppings toe.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
• 100 g driekleurige quinoa, of gewone quinoa
• 250 g zalmfilet
• 2 eetlepels Kikkoman Ponzu Citroen
• ½ theelepel peper
• 30 g panko paneermeel Kikkoman
• 10 g sesamzaadjes
• 2 eetlepels olie
• 100 g broccoli
• 150 g abrikozen
• 1 eetlepel verse rozemarijn
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel Kikkoman Ponzu Citroen
• 60 g natuurlijke yoghurt
• 2 eetlepels gehakte verse munt
• 1/2 theelepel gemalen peper