Broccoli pesto spaghetti met in honing geglaceerde kikkererwten

Ingrediënten

4 porties
300 g
spaghetti
250 g
broccoli
100 g
Parmezaanse kaas, fijn geraspt
100 g
crème fraîche
40 g
pijnboompitten
3 
teentjes knoflook, platgeslagen met de platte kant van een mes

Geroosterde kikkererwten

20 g
honing
20 ml
tomatenpuree
20 ml
olijfolie
400 g
uitgelekte kikkererwten uit blik

Garnering

130 g
semi-zongedroogde tomaten
10 g
pijnboompitten
Voedingswaarde (per portie): 3071 kJ  /  734 kcal
28 g Vetten
33 g Eiwitten
85 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook in een stoompan of een pan waar een stoominzet goed in past. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in ongeveer gelijke roosjes. Leg deze in de stomer en zet het passende deksel erop. Laat 6 minuten stomen. Doe de gestoomde broccoli in een keukenmachine, voeg de knoflook, crème fraîche, 30 gr sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en 40 gr pijnboompitten toe. Laat de keukenmachine een minuut malen tot de ingrediënten een dikke saus zijn geworden. Schraap als het nodig is langs de kanten van de kom.

Stap 2

Klop in een middelgrote kom de honing met de sojasaus, tomatenpuree en olie. Voeg het mengsel bij de uitgelekte kikkererwten en roer totdat deze voorzien zijn van een laagje saus. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.

Stap 3

Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de kookinstructies op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de broccolisaus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op een gemiddeld vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en doe op elk bord een topping van geroosterde kikkererwten.

Recept-ID 47

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook in een stoompan of een pan waar een stoominzet goed in past. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in ongeveer gelijke roosjes. Leg deze in de stomer en zet het passende deksel erop. Laat 6 minuten stomen. Doe de gestoomde broccoli in een keukenmachine, voeg de knoflook, crème fraîche, 30 gr sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en 40 gr pijnboompitten toe. Laat de keukenmachine een minuut malen tot de ingrediënten een dikke saus zijn geworden. Schraap als het nodig is langs de kanten van de kom.

Klop in een middelgrote kom de honing met de sojasaus, tomatenpuree en olie. Voeg het mengsel bij de uitgelekte kikkererwten en roer totdat deze voorzien zijn van een laagje saus. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.

Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de kookinstructies op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de broccolisaus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op een gemiddeld vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en doe op elk bord een topping van geroosterde kikkererwten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.