
Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.
Ingrediënten voor 4 porties
Voor de edamame-topping:
- 400 g edamame gepeld
- 1 avocado
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 3 el pindaolie (of plantaardige olie)
- 1 el citroensap
- 2 el poedersuiker
- 1 snufje zout
Voor de tomatentopping:
- Ca. 180 g halfgedroogde tomaten (voor bereiding zie onderaan recept)
- 2-3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 4 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Oregano (of basilicum) naar smaak
- ½ veganistisch stokbrood
Bereiding
- Voor de edamame-topping: blancheer edamame, laat ze schrikken, laat ze goed afdruipen en verwijder de dunne schil. Halveer de avocado, haal de pit eruit, schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Doe 200 g edamame en alle overige ingrediënten voor de edamame-topping in een mixer en pureer ze.
- Voor de tomatentopping: halveer de tomaten, doe ze in een schaal en kruid ze met sojasaus, 3 el olijfolie, citroensap en oregano.
- Snijd het stokbrood in sneetjes van ca. 1 cm dik, besprenkel de bovenkant met de resterende olijfolie en rooster ze. Beleg de stukjes stokbrood met de edamame-topping, en beleg ze met de resterende edamame, garneer met de tomatentopping en serveer.
Bereiding: halfgedroogde tomaten (deze kunnen samen met de andere recepten in de oven garen: verwarm de oven voor op 120-130°C boven- en onderwarmte. Was 400 g kerstomaatjes, halveer ze, besprenkel ze met 2 el olijfolie, verdeel ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze in de oven in ca. 2 uur gaar worden.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 porties
Voor de edamame-topping:
- 400 g edamame gepeld
- 1 avocado
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 3 el pindaolie (of plantaardige olie)
- 1 el citroensap
- 2 el poedersuiker
- 1 snufje zout
Voor de tomatentopping:
- Ca. 180 g halfgedroogde tomaten (voor bereiding zie onderaan recept)
- 2-3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 4 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Oregano (of basilicum) naar smaak
- ½ veganistisch stokbrood