Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado
Zoeken
Filter
Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado
Bookmark
117 van 237

Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado

Bereidingstijd: 55 min
Calorieën (per portie): 720 kJ / 172 kcal

Ingrediënten voor 4 porties

  • 3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 2 cm dik gesneden
  • 4 el Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 3 el raapzaadolie
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el chipotle-pasta
  • 400 g zwarte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
  • 2 avocado’s, geschild, zonder pit en in schijven gesneden
  • Limoenpartjes om te serveren
  • 2 lenteuitjes, fijn gesneden, om te serveren

Bereiding

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.

Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.

Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.

Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 porties

  • 3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 2 cm dik gesneden
  • 4 el Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 3 el raapzaadolie
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el chipotle-pasta
  • 400 g zwarte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
  • 2 avocado’s, geschild, zonder pit en in schijven gesneden
  • Limoenpartjes om te serveren
  • 2 lenteuitjes, fijn gesneden, om te serveren