Zoeken
Filter
Bookmark
154 van 231

Butaniku no Shogayaki – Varkensvlees in gember-sojasaus

Voorbereidingstijd: 25 min
Calorieën (per portie): 1879 kJ / 449 kcal

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • ½ spitskool
  • ½ wortel
  • ¼ komkommer
  • 8 kerstomaatjes
  • 600 g varkenslende in stukjes (12 à 50 g)
  • ¼ bos peterselie
  • 100 g mayonaise

Gember-sojasaus

Voorbereiding

Snijd de spitskool en de wortel in fijne reepjes. Snijd een halve komkommer in dunne plakjes van 2 tot 3 mm. Snijd de tomaat in punten.

Voor de bereiding van de sojasaus: pel en rasp de gember fijn. Meng de sake, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de gember goed door elkaar in een kom. Verhit de olie in een frituurpan en bak het vlees aan beide zijden aan op hoog vuur. Verwijder overtollige olie met keukenpapier. Glaceer het vlees door de gember-sojasaus er overheen te gieten.

Maak het bord mooi op. Presenteer het vlees samen met de koolsalade, mayonaise en peterselie en dien het gerecht op.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 gedeelten

  • ½ spitskool
  • ½ wortel
  • ¼ komkommer
  • 8 kerstomaatjes
  • 600 g varkenslende in stukjes (12 à 50 g)
  • ¼ bos peterselie
  • 100 g mayonaise

Gember-sojasaus