Chicken & Chips

totale tijd 210 min.
30 min. voorbereidingstijd
180 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
2 
teentjes knoflook
1 
stuk gember (ca. 2 cm)
400 g
kipfilet
1 eetlepel
suiker
Versgemalen zwarte peper
60 g
maïszetmeel
500 g
friet
Frituurvet voor de friteuse
Voedingswaarde (per portie): 1856 kJ  /  443 kcal
17,7 g Vetten
23,7 g Eiwitten
45,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Pak de knoflook en hak hem fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Was de kippenborstfilet, dep droog, snijd in stukken van ca. 3x3 cm, meng met sojasaus, 2 el water, suiker, knoflook en gember en marineer ca. 3 uur.

Stap 2

Haal de kippenstukjes uit de marinade, dep ze droog, kruid ze met peper en draai ze om in het zetmeel.

Stap 3

Bak de kippenstukjes en de friet knapperig goudbruin in de friteuse en serveer ze naar wens met ketchup.

Recept-ID 215

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Pak de knoflook en hak hem fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Was de kippenborstfilet, dep droog, snijd in stukken van ca. 3x3 cm, meng met sojasaus, 2 el water, suiker, knoflook en gember en marineer ca. 3 uur.

Haal de kippenstukjes uit de marinade, dep ze droog, kruid ze met peper en draai ze om in het zetmeel.

Bak de kippenstukjes en de friet knapperig goudbruin in de friteuse en serveer ze naar wens met ketchup.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.