Churros met chocoladesaus

totale tijd 30 min.
15 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Churros zijn heerlijke gefrituurde donuts die de vorm van lange stengels hebben. Ze zijn omhuld met kaneelsuiker en in rijke chocoladesaus ondergedompeld!

Ingrediënten

4 porties

Churros:

250 ml
water
25 g
boter
125 g
suiker
1 ½ theelepels
gemalen kaneel
175 g
gewone bloem
1 
ei
Frituurolie

Chocoladesaus

25 g
boter
50 ml
whipped cream
75 g
donkere chocolade
Voedingswaarde (per portie): 2452 kJ  /  588 kcal
28,7 g Vetten
8,3 g Eiwitten
74,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Om het churrobeslag te maken: doe water, boter, 25 g suiker, 0,5 tl kaneel en sojasaus in een sauteerpan. Verwarm de pan tot de boter is gesmolten en het water kookt. Voeg bloem toe en blijf gedurende 2-3 minuten roeren terwijl het langzaam opwarmt. Haal de pan van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen. Roer het ei erdoor totdat het helemaal in het deeg is opgenomen. Doe het deeg in een spuitzak met een stervormige spuitmond. 

Stap 2

Verhit de olie tot 170 graden in een grote sauspan of frituurpan. Spuit 5-6 cm lange deegstengels. Bak deze 3-4 minuten tot ze licht goudbruin en knapperig zijn. 

Stap 3

Meng 1 tl kaneel en 100 g suiker. Bestrooi de hete churros met het suikermengsel.

Stap 4

Doe voor de saus boter, room en gehakte chocolade in een kleine sauspan. Laat langzaam opwarmen tot de chocolade is gesmolten en is opgelost in de cream. Breng het geheel op smaak met sojasaus en serveer met de churros.

Tip

Deze portie churros is best veel, maar je kan het maar moeilijk kleiner maken. Je zou al het deeg uit de spuitzak kunnen duwen en invriezen. Dan bak je gewoon de hoeveelheid die je wilt eten en zo krijg je in slechts enkele minuten een lekkere snack.

Naast de chocoladesaus kun je ook vanille-ijs toevoegen aan het gerecht.

Recept-ID 1059

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Om het churrobeslag te maken: doe water, boter, 25 g suiker, 0,5 tl kaneel en sojasaus in een sauteerpan. Verwarm de pan tot de boter is gesmolten en het water kookt. Voeg bloem toe en blijf gedurende 2-3 minuten roeren terwijl het langzaam opwarmt. Haal de pan van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen. Roer het ei erdoor totdat het helemaal in het deeg is opgenomen. Doe het deeg in een spuitzak met een stervormige spuitmond. 

Verhit de olie tot 170 graden in een grote sauspan of frituurpan. Spuit 5-6 cm lange deegstengels. Bak deze 3-4 minuten tot ze licht goudbruin en knapperig zijn. 

Meng 1 tl kaneel en 100 g suiker. Bestrooi de hete churros met het suikermengsel.

Doe voor de saus boter, room en gehakte chocolade in een kleine sauspan. Laat langzaam opwarmen tot de chocolade is gesmolten en is opgelost in de cream. Breng het geheel op smaak met sojasaus en serveer met de churros.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.