
331 van 408
Ciabatta met tonijn-kappertjescrème

Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
25 min
Voedingswaarden (per portie)
1527 kJ / 364 kcal
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 ciabatta (ca. 200 g)
- 1 blikje tonijn, in eigen sap (= 185 g)
- 8 cherrytomaten
- 2 gedroogde, in olie gelegde tomaten
- 1 eetl. kleine kappertjes
- 200 g kwark
- 4 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- vers gemalen peper
- 50 g rucola
Bereiding
Halveer de ciabatta en snijd deze overdwars open zodat er vier delen ontstaan. Laat de tonijn uitlekken. Was 4 cherrytomaten en snijd deze, net als de gedroogde tomaten, in kleine blokjes. De overige tomaten in vieren snijden.
De kwark met de tonijn, de verse en de gedroogde tomaten en kappertjes door elkaar roeren, op smaak brengen met sojasaus en peper en het mengsel over de vier ciabattastukken verdelen.
De rucola wassen, in hapklare stukjes trekken en als garnering met de in vieren gesneden tomaten bij de ciabatta serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
25 min
Voedingswaarden (per portie)
1527 kJ / 364 kcal
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 ciabatta (ca. 200 g)
- 1 blikje tonijn, in eigen sap (= 185 g)
- 8 cherrytomaten
- 2 gedroogde, in olie gelegde tomaten
- 1 eetl. kleine kappertjes
- 200 g kwark
- 4 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- vers gemalen peper
- 50 g rucola