Zoeken
Filter
Curry met sojasaus en kokosmelk
Bookmark
234 van 306

Curry met sojasaus en kokosmelk

Een snel en gemakkelijk typisch Indiaas vegetarisch gerecht verrijkt met de heerlijke smaak van Kikkoman Sojasaus. Naar smaak met diverse soorten groente te bereiden.

Curry met sojasaus en kokosmelk
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1221 kJ / 294 kcal
Vetten: 17.4 g
Eiwitten: 9.6 g
Koolhydraten: 19.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • Kokosolie of andere olie om mee te bakken
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels kerriepoeder (Mild Madras of een vergelijkbaar product)
  • 3 eetlepels water
  • 500-600 g groente naar keuze (paddenstoelen, paprika, wortel, broccoli, courgette enz.) – in blokjes of stukjes gesneden
  • 1 blik (250 g) kikkererwten, uitgelekt
  • 2 blikken (200 ml in totaal) kokosmelk
  • 60-100 ml Kikkoman Sojasaus (naar smaak)
  • Verse fijngesneden koriander als garnering

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak 3-4 minuten in een pan met hete olie. Schep af en toe om.
     
  2. Meng de kerriepoeder met wat water tot een gladde pasta, doe in de pan en bak enkele minuten op laag vuur.
     
  3. Roer regelmatig en voorkom dat het mengsel aanbrandt. Roer de groente door het mengsel en voeg kokosmelk en sojasaus toe. Blijf roeren en zorg dat er niets aan de bodem van de pan aanbakt.
     
  4. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen of totdat de groente gaar is.
     
  5. Voeg de kikkererwten toe en kook 1 minuut mee. Serveer  met warme wilde rijst en garneer met fijngesneden koriander.

    Tip: Deze curry smaakt opgewarmd de volgende dag het lekkerst!

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 30 min
Voedingswaarden (per portie) 1221 kJ / 294 kcal
Vetten: 17.4 g
Eiwitten: 9.6 g
Koolhydraten: 19.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • Kokosolie of andere olie om mee te bakken
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels kerriepoeder (Mild Madras of een vergelijkbaar product)
  • 3 eetlepels water
  • 500-600 g groente naar keuze (paddenstoelen, paprika, wortel, broccoli, courgette enz.) – in blokjes of stukjes gesneden
  • 1 blik (250 g) kikkererwten, uitgelekt
  • 2 blikken (200 ml in totaal) kokosmelk
  • 60-100 ml Kikkoman Sojasaus (naar smaak)
  • Verse fijngesneden koriander als garnering