Curry met sojasaus en kokosmelk

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Een snel en gemakkelijk typisch Indiaas vegetarisch gerecht verrijkt met de heerlijke smaak van Kikkoman Sojasaus. Naar smaak met diverse soorten groente te bereiden.

Ingrediënten

4 porties
Kokosolie of andere olie om mee te bakken
1 
kleine ui
2 
teentjes knoflook
5 eetlepels
kerriepoeder (Mild Madras of een vergelijkbaar product)
3 eetlepels
water
550 g
groente naar keuze (paddenstoelen, paprika, wortel, broccoli, courgette enz.) – in blokjes of stukjes gesneden
250 g
kikkererwten, uitgelekt
200 g
kokosmelk
Verse fijngesneden koriander als garnering
Voedingswaarde (per portie): 1221 kJ  /  294 kcal
17,4 g Vetten
9,6 g Eiwitten
19,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de ui en knoflook fijn en bak 3-4 minuten in een pan met hete olie. Schep af en toe om.

Stap 2

Meng de kerriepoeder met wat water tot een gladde pasta, doe in de pan en bak enkele minuten op laag vuur.

Stap 3

Roer regelmatig en voorkom dat het mengsel aanbrandt. Roer de groente door het mengsel en voeg kokosmelk en sojasaus toe. Blijf roeren en zorg dat er niets aan de bodem van de pan aanbakt.

Stap 4

Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen of totdat de groente gaar is.

Stap 5

Voeg de kikkererwten toe en kook 1 minuut mee. Serveer  met warme wilde rijst en garneer met fijngesneden koriander.

Tip

Deze curry smaakt opgewarmd de volgende dag het lekkerst!

Recept-ID 889

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de ui en knoflook fijn en bak 3-4 minuten in een pan met hete olie. Schep af en toe om.

Meng de kerriepoeder met wat water tot een gladde pasta, doe in de pan en bak enkele minuten op laag vuur.

Roer regelmatig en voorkom dat het mengsel aanbrandt. Roer de groente door het mengsel en voeg kokosmelk en sojasaus toe. Blijf roeren en zorg dat er niets aan de bodem van de pan aanbakt.

Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen of totdat de groente gaar is.

Voeg de kikkererwten toe en kook 1 minuut mee. Serveer  met warme wilde rijst en garneer met fijngesneden koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.