Ebi to Yasai no Gomaae – Geblancheerde garnalen met groenten en sesamsaus
Zoeken
Filter
Ebi to Yasai no Gomaae –  Geblancheerde garnalen met groenten en sesamsaus
Bookmark
290 van 408

Ebi to Yasai no Gomaae – Geblancheerde garnalen met groenten en sesamsaus

Ebi to Yasai no Gomaae –  Geblancheerde garnalen met groenten en sesamsaus
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 965 kJ / 230 kcal
Vetten: 18 g
Eiwitten: 8.2 g
Koolhydraten: 9.5 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 120 g grote garnalen
  • 100 g sperziebonen
  • 60 g wortelen
  • 60 g shiitake of andere paddenstoelen
  • 30 g witte sesamzaadjes
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 6 eetlepels plantaardige olie

Bereiding

Blancheer de garnalen, pel ze en snijd ze in hapklare stukken. Haal de bonen af, schil de wortelen, blancheer ze en snijd ze in reepjes van 3 cm lang. Blancheer de paddenstoelen, snijd ze in dunne plakjes en knijp ze voorzichtig uit om al het overtollige water te verwijderen. Bak de sesamzaadjes zonder olie in een koekenpan goudbruin op middelhoog vuur. Laat ze daarna afkoelen. Doe de sesamzaadjes en de saus voor rijst in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Voeg langzaam plantaardige olie toe tot de saus een geheel en glad wordt. Meng de garnalen en groenten in een kom. Doe het mengsel daarna op een platte schaal en giet de sesam-sojasaus er overheen.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 965 kJ / 230 kcal
Vetten: 18 g
Eiwitten: 8.2 g
Koolhydraten: 9.5 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 120 g grote garnalen
  • 100 g sperziebonen
  • 60 g wortelen
  • 60 g shiitake of andere paddenstoelen
  • 30 g witte sesamzaadjes
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 6 eetlepels plantaardige olie