
20 van 26
Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Groenten
Vegetarisch
Veganistisch
Snacks

Totale tijd
35 min
Bereidingstijd:
35 min
Voedingswaarden (per portie)
1624 kJ / 388 kcal
Vetten:
14.8 g
Eiwitten:
24 g
Koolhydraten:
38.2 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de tamarisaus:
- 4 tl aardappelmeel (of maïsmeel)
- 6 el Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus
- (of 6 el natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman)
- 4 el milde witte wijn
- 200 ml groentebouillon
- 1 el maïsvocht (uit blik)
- 1 el suiker
- ½ tl sesamolie
Voor de galettes:
- 240 g edamame gepeld
- 50 g maïs (uit blik)
- 400 g vaste tofu
- 20 g gember
- 4 el Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 5 el aardappelmeel (of maïsmeel)
- 1 tl zout en suiker
- Ca. 2 el olie
Bereiding
- Roer voor de zelfgemaakte tamarisaus het aardappelmeel en 4 tl water door elkaar. Breng in een pan sojasaus, witte wijn, groentebouillon, maïsafgietsel en suiker aan de kook. Voeg het aangeroerd aardappelmeel erbij en breng nogmaals aan de kook. Voeg tot slot de sesamolie toe.
- Blancheer voor de galettes de edamame en laat ze goed uitdruipen. Laat de maïs ook goed uitlekken en dep de tofu droog. Schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom tofu, gember, panko, aardappelmeel, zout en suiker door elkaar. Voeg edamame en maïs toe en meng alles grof door elkaar.
- Verhit de olie in een pan. Plaats kookringen in het midden van de pan en verdeel de galettemix hierover. Haal de voedselringen eruit, verdeel de galettemix met de achterkant van een lepel lichtjes en bak op gemiddelde temperatuur ca. 4-5 minuten. Draai de galettes met een spatel en bak ze nog eens ca. 3-4 minuten.
- Leg de galettes op een bord, begiet ze met de tamarisaus en serveer ze.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
35 min
Bereidingstijd:
35 min
Voedingswaarden (per portie)
1624 kJ / 388 kcal
Vetten:
14.8 g
Eiwitten:
24 g
Koolhydraten:
38.2 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de tamarisaus:
- 4 tl aardappelmeel (of maïsmeel)
- 6 el Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus
- (of 6 el natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman)
- 4 el milde witte wijn
- 200 ml groentebouillon
- 1 el maïsvocht (uit blik)
- 1 el suiker
- ½ tl sesamolie
Voor de galettes:
- 240 g edamame gepeld
- 50 g maïs (uit blik)
- 400 g vaste tofu
- 20 g gember
- 4 el Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 5 el aardappelmeel (of maïsmeel)
- 1 tl zout en suiker
- Ca. 2 el olie