Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus
Zoeken
Filter
Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus
Bookmark
20 van 26

Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus

Edamama-maïs-tofu-galette met zoete tamarisaus
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 35 min
Voedingswaarden (per portie) 1624 kJ / 388 kcal
Vetten: 14.8 g
Eiwitten: 24 g
Koolhydraten: 38.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de tamarisaus:

Voor de galettes:

Bereiding

  1. Roer voor de zelfgemaakte tamarisaus het aardappelmeel en 4 tl water door elkaar. Breng in een pan sojasaus, witte wijn, groentebouillon, maïsafgietsel en suiker aan de kook. Voeg het aangeroerd aardappelmeel erbij en breng nogmaals aan de kook. Voeg tot slot de sesamolie toe.
  2. Blancheer voor de galettes de edamame en laat ze goed uitdruipen. Laat de maïs ook goed uitlekken en dep de tofu droog. Schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom tofu, gember, panko, aardappelmeel, zout en suiker door elkaar. Voeg edamame en maïs toe en meng alles grof door elkaar.
  3. Verhit de olie in een pan. Plaats kookringen in het midden van de pan en verdeel de galettemix hierover. Haal de voedselringen eruit, verdeel de galettemix met de achterkant van een lepel lichtjes en bak op gemiddelde temperatuur ca. 4-5 minuten. Draai de galettes met een spatel en bak ze nog eens ca. 3-4 minuten.
  4. Leg de galettes op een bord, begiet ze met de tamarisaus en serveer ze.
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 35 min
Voedingswaarden (per portie) 1624 kJ / 388 kcal
Vetten: 14.8 g
Eiwitten: 24 g
Koolhydraten: 38.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de tamarisaus:

Voor de galettes: