Zoeken
Filter
Edamole met sojasaus
Bookmark
159 van 306

Edamole met sojasaus

Edamole met sojasaus
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1183 kJ / 282 kcal
Vetten: 21.9 g
Eiwitten: 11.1 g
Koolhydraten: 11.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 avocado’s
  • Sap van een limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • Ca. 250 g gepelde diepvries-edamame, ontdooid
  • 6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Olijfolie naar smaak
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 2-3 stelen verse koriander
  • ½ tl cayennepeper
  • Versgemalen peper

Bereiding

  1. Halveer de avocado's, haal de pitten en het vruchtvlees eruit. Besprenkel het vruchtvlees meteen met wat limoensap, zodat het niet bruin wordt. Pel de knoflook, pureer met de edamame, sojasaus en het overige limoensap en doe naar smaak wat olijfolie erbij.
  2. Pel de ui. Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd de tomaten en uien in kleine blokjes. Was de koriander, dep droog en hak fijn. Doe de uien, tomaten en koriander bij de edamamepuree en breng op smaak met cayennepeper en peper. Laat vóór het serveren minstens een uur koud staan.
  3. Garneer de edamole naar wens met verse koriander en edamame en serveer.

De edamole past heel goed bij bijvoorbeeld:

  • versbereide zeevruchten (bijv. garnalen, mini-octopus, inktvisringen, zeevruchtensalade) en geroosterde stukken Turks stokbrood.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 25 min
Voedingswaarden (per portie) 1183 kJ / 282 kcal
Vetten: 21.9 g
Eiwitten: 11.1 g
Koolhydraten: 11.6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 avocado’s
  • Sap van een limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • Ca. 250 g gepelde diepvries-edamame, ontdooid
  • 6 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Olijfolie naar smaak
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 2-3 stelen verse koriander
  • ½ tl cayennepeper
  • Versgemalen peper