Edamole met sojasaus
Voorbereiding
Stap 1
Halveer de avocado's, haal de pitten en het vruchtvlees eruit. Besprenkel het vruchtvlees meteen met wat limoensap, zodat het niet bruin wordt. Pel de knoflook, pureer met de edamame, sojasaus en het overige limoensap en doe naar smaak wat olijfolie erbij.
Stap 2
Pel de ui. Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd de tomaten en uien in kleine blokjes. Was de koriander, dep droog en hak fijn. Doe de uien, tomaten en koriander bij de edamamepuree en breng op smaak met cayennepeper en peper. Laat vóór het serveren minstens een uur koud staan.
Stap 3
Garneer de edamole naar wens met verse koriander en edamame en serveer.
Tip
De edamole past heel goed bij bijvoorbeeld: versbereide zeevruchten (bijv. garnalen, mini-octopus, inktvisringen, zeevruchtensalade) en geroosterde stukken Turks stokbrood.
Recept-ID 18
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer