Eenvoudige appelmochi
Voorbereiding
Stap 1
Voor de vulling:
Smelt de boter in een pan.
Stap 2
Voeg de appelblokjes toe en bak deze tot ze lichtbruin zijn.
Stap 3
Voeg de suiker toe en karamelliseer de appels. Roer de Kikkoman sojasaus erdoor.
Stap 4
Laat het afkoelen in de koelkast.
Stap 5
Voor het mochideeg:
Doe het kleefrijstmeel en de suiker in een hittebestendige kom, meng het geheel goed en voeg geleidelijk het water toe tot er stevig deeg ontstaat.
Stap 6
Plaats het deeg 2 minuten in de magnetron (640 watt), roer het en laat het opnieuw 1 minuut opwarmen.
Stap 7
Strooi maïzena op het werkvlak, plaats het mochideeg erop, rol het uit tot een dikte van 2-3 mm met flink wat maïzena en laat het afkoelen. Steek 2-4 cirkels uit met een cookie cutter (circa 7 cm).
Stap 8
Leg op elke cirkel een portie voorbereide appelblokjes, vouw het deeg erover, druk het goed aan en draai het om.
Stap 9
Verdeel het over de borden en serveer het met muntblaadjes als garnering.
Tip:
dit gaat heel goed samen met vanille-ijs.
Recept-ID 947
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer