Eenvoudige appelmochi
Zoeken
Filter
105 van 364

Eenvoudige appelmochi

Methode en ingrediënten voor mochi met appel en sojasaus-karamelvulling.

Eenvoudige appelmochi
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 748 kJ / 178 kcal
Vetten: 2,6 g
Eiwitten: 1,1 g
Koolhydraten: 37,3 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de vulling:

  • 10 g ongezouten boter
  • 1 appel (granny smith), gesneden in blokjes van 3 cm
  • 20 g rietsuiker
  • 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Voor het mochideeg:

  • 50 g kleefrijstmeel
  • 50 g suiker
  • 75 g water
  • Maïzena voor het uitrollen (of aardappelzetmeel)

Voor de garnering:

  • Muntblaadjes

Bereiding

Voor de vulling:

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Voeg de appelblokjes toe en bak deze tot ze lichtbruin zijn.
  3. Voeg de suiker toe en karamelliseer de appels. Roer de Kikkoman sojasaus erdoor.
  4. Laat het afkoelen in de koelkast.

Voor het mochideeg:

  1. Doe het kleefrijstmeel en de suiker in een hittebestendige kom, meng het geheel goed en voeg geleidelijk het water toe tot er stevig deeg ontstaat.
  2. Plaats het deeg 2 minuten in de magnetron (640 watt), roer het en laat het opnieuw 1 minuut opwarmen.
  3. Strooi maïzena op het werkvlak, plaats het mochideeg erop, rol het uit tot een dikte van 2-3 mm met flink wat maïzena en laat het afkoelen. Steek 2-4 cirkels uit met een cookie cutter (circa 7 cm).
  4. Leg op elke cirkel een portie voorbereide appelblokjes, vouw het deeg erover, druk het goed aan en draai het om.
  5. Verdeel het over de borden en serveer het met muntblaadjes als garnering.

Tip: dit gaat heel goed samen met vanille-ijs.

Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 748 kJ / 178 kcal
Vetten: 2,6 g
Eiwitten: 1,1 g
Koolhydraten: 37,3 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de vulling:

  • 10 g ongezouten boter
  • 1 appel (granny smith), gesneden in blokjes van 3 cm
  • 20 g rietsuiker
  • 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Voor het mochideeg:

  • 50 g kleefrijstmeel
  • 50 g suiker
  • 75 g water
  • Maïzena voor het uitrollen (of aardappelzetmeel)

Voor de garnering:

  • Muntblaadjes