Eenvoudige appelmochi

totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de vulling:

10 g
ongezouten boter
1 
appel (granny smith), gesneden in blokjes van 3 cm
20 g
rietsuiker

Voor het mochideeg:

50 g
kleefrijstmeel
50 g
suiker
75 g
water
Maïzena voor het uitrollen (of aardappelzetmeel)

Voor de garnering:

Muntblaadjes
Voedingswaarde (per portie): 748 kJ  /  178 kcal
2,6 g Vetten
1,1 g Eiwitten
37,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de vulling:

Smelt de boter in een pan.

Stap 2

Voeg de appelblokjes toe en bak deze tot ze lichtbruin zijn.

Stap 3

Voeg de suiker toe en karamelliseer de appels. Roer de Kikkoman sojasaus erdoor.

Stap 4

Laat het afkoelen in de koelkast.

Stap 5

Voor het mochideeg:

Doe het kleefrijstmeel en de suiker in een hittebestendige kom, meng het geheel goed en voeg geleidelijk het water toe tot er stevig deeg ontstaat.

Stap 6

Plaats het deeg 2 minuten in de magnetron (640 watt), roer het en laat het opnieuw 1 minuut opwarmen.

Stap 7

Strooi maïzena op het werkvlak, plaats het mochideeg erop, rol het uit tot een dikte van 2-3 mm met flink wat maïzena en laat het afkoelen. Steek 2-4 cirkels uit met een cookie cutter (circa 7 cm).

Stap 8

Leg op elke cirkel een portie voorbereide appelblokjes, vouw het deeg erover, druk het goed aan en draai het om.

Stap 9

Verdeel het over de borden en serveer het met muntblaadjes als garnering.

Tip:

dit gaat heel goed samen met vanille-ijs.

Recept-ID 947

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de vulling:

Smelt de boter in een pan.

Voeg de appelblokjes toe en bak deze tot ze lichtbruin zijn.

Voeg de suiker toe en karamelliseer de appels. Roer de Kikkoman sojasaus erdoor.

Laat het afkoelen in de koelkast.

Voor het mochideeg:

Doe het kleefrijstmeel en de suiker in een hittebestendige kom, meng het geheel goed en voeg geleidelijk het water toe tot er stevig deeg ontstaat.

Plaats het deeg 2 minuten in de magnetron (640 watt), roer het en laat het opnieuw 1 minuut opwarmen.

Strooi maïzena op het werkvlak, plaats het mochideeg erop, rol het uit tot een dikte van 2-3 mm met flink wat maïzena en laat het afkoelen. Steek 2-4 cirkels uit met een cookie cutter (circa 7 cm).

Leg op elke cirkel een portie voorbereide appelblokjes, vouw het deeg erover, druk het goed aan en draai het om.

Verdeel het over de borden en serveer het met muntblaadjes als garnering.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.