Zoeken
Filter
14 van 16

Ei met gebakken rijst

Vegetarisch roerbakgerecht met rijst, eieren en groente – klassiek hoofd- of bijgerecht

Ei met gebakken rijst
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 2233 kJ / 533 kcal
Vetten: 36,5 g
Eiwitten: 12,8 g
Koolhydraten: 35,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • ½ bosje lente-uien, fijngesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g gember, fijngesneden
  • 200 g gekookte en afgekoelde basmatirijst (of overgebleven rijst van een andere maaltijd)
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

 

Voor de garnering: *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)

 

  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes

Bereiding

  1. Bak de chilipeper in een wok met 1 eetlepel hete olie en verwijder.
     
  2. Voeg wortel, ui en 1 eetlepel olie toe en bak in het achtergebleven vet. Voeg lente-ui toe, bak en verwijder alles.
     
  3. Was de wok af of veeg de wok schoon.
     
  4. Bak de losgeklopte eieren met 1 eetlepel hete olie in de wok, verwijder en maak de wok opnieuw schoon.
     
  5. Bak gember en knoflook in de overgebleven hete olie. Bak vervolgens ook de rijst mee.
     
  6. Voeg de gebakken groente toe en bak kort mee. Schep het ei erbij en breng alles op smaak met Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie.
     
  7. Garneer de gebakken rijst met lente-ui, koriander en chili-olie en dien op.

 

Tip 1: Serveer naar wens met een gebakken ei, gefrituurde uitjes, atjar (zoetzure ingemaakte groente), kroepoek of sambal goreng telor (gekookte eieren in een pittige saus).

Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Tip 4: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Tip 5: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Tip 6: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Tip 7: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Tip 8: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 2233 kJ / 533 kcal
Vetten: 36,5 g
Eiwitten: 12,8 g
Koolhydraten: 35,2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • ½ bosje lente-uien, fijngesneden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g gember, fijngesneden
  • 200 g gekookte en afgekoelde basmatirijst (of overgebleven rijst van een andere maaltijd)
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

 

Voor de garnering: *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)

 

  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes