Enoki-spek-wraps

totale tijd 30 min.

Ingrediënten

6 porties
6 
kleine bosjes enoki-paddenstoelen (ongeveer 15-20 dunne paddenstoelen), schoongemaakt
6 
plakjes gerookte buikspek
2 eetlepels
ahornsiroop
1 theelepel
sesamzaad
Mogelijk hebt u ook 6 cocktailprikkers nodig
Voedingswaarde (per portie): 490 kJ  /  117 kcal
7,7 g Vetten
6,3 g Eiwitten
6,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C / boven- en onderwarmte 180°C / gasniveau 7. Bekleed een platte bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Wikkel de champignons in de plakjes spek, laat de bovenste uiteinden eruit komen. Prik ze dan eventueel vast met een cocktailprikker. Leg ze op de bedekte bakplaat.

Stap 3

Meng de ahornsiroop met de sojasaus en bestrijk dit mengsel ruim over de wraps. Bak daarna de rolletjes voor 10 minuten. Na deze 10 minuten haal je het vocht dat vanuit het spek is gekomen weg, Dit vocht zorgt ervoor dat de spek niet mooi bruin wordt. Bestrijk daarna opnieuw de rolletjes met het mengsel en laat ze nog 10-15 minuten bakken tot het spek gaar, kleverig en goudgeel is.

Stap 4

Verwijder de cocktailprikkers en bestrijk voor de laatste keer met mengsel, bestrooi met sesamzaad en laat nogmaals enkele minuten bakken om het zaad te roosteren. Serveer ze dan meteen op tafel en geniet.

Recept-ID 59

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 220°C / boven- en onderwarmte 180°C / gasniveau 7. Bekleed een platte bakplaat met bakpapier.

Wikkel de champignons in de plakjes spek, laat de bovenste uiteinden eruit komen. Prik ze dan eventueel vast met een cocktailprikker. Leg ze op de bedekte bakplaat.

Meng de ahornsiroop met de sojasaus en bestrijk dit mengsel ruim over de wraps. Bak daarna de rolletjes voor 10 minuten. Na deze 10 minuten haal je het vocht dat vanuit het spek is gekomen weg, Dit vocht zorgt ervoor dat de spek niet mooi bruin wordt. Bestrijk daarna opnieuw de rolletjes met het mengsel en laat ze nog 10-15 minuten bakken tot het spek gaar, kleverig en goudgeel is.

Verwijder de cocktailprikkers en bestrijk voor de laatste keer met mengsel, bestrooi met sesamzaad en laat nogmaals enkele minuten bakken om het zaad te roosteren. Serveer ze dan meteen op tafel en geniet.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.