Farfalle met paprika-crèmesaus en basilicum-olie
Zoeken
Filter
Farfalle met paprika-crèmesaus en basilicum-olie
Bookmark
15 van 250

Farfalle met paprika-crèmesaus en basilicum-olie

Farfalle met paprika-crèmesaus en basilicum-olie
Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 45 min
Voedingswaarden (per portie) 2047 kJ / 489 kcal
Vetten: 23 g
Eiwitten: 11.2 g
Koolhydraten: 53.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de basilicumolie:

  • ¼ potje broccoli (ca. 10 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout, versgemalen peper

Voor de saus en de noedels:

  • 2 rode paprika's (ca. 250 g)
  • 1 kleine gele paprika (ca. 100 g)
  • ¼ aubergine (ca. 100 g)
  • 1 schijfje stokbrood
  • 240 g farfalle
  • 2 el olijfolie
  • Zout, versgemalen peper
  • 20 g tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el slagroom
  • *3½ el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 80 el vers geraspte Parmezaanse kaas

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.

Bereiding

1. Voor de basilicumolie plukt u basilicumblaadjes, was ze en dep ze droog. Pak de knoflook, pureer hem met basilicum en olijfolie en kruid hem met zout en peper.

2. Halveer de paprika, verwijder de pitten en de steel en was hem. Was de aubergine en snijd de uiteinden eraf. Snijd de aubergine en gele paprika in kleine blokjes en de rode paprika in blokjes van 2-3 cm. Verdeel het stokbrood in stukjes van ca. 1x1 cm.

3. Bereid de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de gele paprika en de aubergine ca. 5 minuten in 1 el verwarmde olijfolie, kruid ze met zout en peper en houd ze warm.

4. Voor de saus fruit u de rode paprika ca. 5 minuten in de resterende verwarmde olijfolie, voegt u tomatenpuree toe en fruit dit eveneens. Doe het stokbrood en de groentebouillon erbij, breng het geheel aan de kook en pureer het. Giet de slagroom en sojasaus erop en breng de saus op smaak met suiker en peper. (Als de saus te dik is, doet u er eventueel wat meer bouillon bij).

5. Meng de farfalle met de paprika-crèmesaus en garneer op de borden. Verdeel de gebraden groenteblokjes erover, besprenkel ze met de basilicumolie, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en serveer ze.

Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 45 min
Voedingswaarden (per portie) 2047 kJ / 489 kcal
Vetten: 23 g
Eiwitten: 11.2 g
Koolhydraten: 53.8 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de basilicumolie:

  • ¼ potje broccoli (ca. 10 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout, versgemalen peper

Voor de saus en de noedels:

  • 2 rode paprika's (ca. 250 g)
  • 1 kleine gele paprika (ca. 100 g)
  • ¼ aubergine (ca. 100 g)
  • 1 schijfje stokbrood
  • 240 g farfalle
  • 2 el olijfolie
  • Zout, versgemalen peper
  • 20 g tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el slagroom
  • *3½ el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 80 el vers geraspte Parmezaanse kaas

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.