Fritters van broccoli & kaas met teriyaki-tex-mexsalsa

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Krokante, vegetarische hapjes van quinoa, broccoli en kaas. Zo heerlijk, gedipt in de pikante tex-mexsalsa met een teriyakitwist.

Ingrediënten

2 porties

Voor de teriyakisalsa:

250 g
rijpe tomaten
1 
kleine rode of groene chilipeper
1 
kleine rode ui
1 
teentje knoflook
1 theelepel
olijfolie
2 eetlepels
suiker
2 ½ eetlepels
1 ½ theelepels
gerooktepaprikapoeder
1 ½ snufje
komijn (komijnzaad)

Voor de broccolifritters:

50 g
quinoa
1 
broccoli (ca. 300 g)
1 
kleine sjalot
1 
klein teentje knoflook
2 ½ eetlepels
plantaardige olie
2 eetlepels
kikkererwtenmeel
60 g
gerolde havervlokken (ca. 5-6 el)
50 g
geraspte kaas (ongeveer 4 el)
2 
kleine eieren
3 ½ eetlepels
 ¾ theelepel
oregano, gedroogd
Versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 3031 kJ  /  725 kcal
33,6 g Vetten
32,8 g Eiwitten
69,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de tomaten, chili, ui en knoflook fijn en fruit ze in verhitte olie. Bestrooi met suiker en karameliseer lichtjes. Voeg de Kikkoman Teriyaki marinade toe en laat de salsa onafgedekt 5-10 minuten sudderen. Breng de salsa op smaak met de komijn en het gerooktepaprikapoeder.

Stap 2

Bereid voor de fritters van broccoli de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de broccoli in een keukenmachine fijn. Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Bak de broccoli in 1 el verhitte olie, voeg de sjalot en knoflook toe, bak alles ongeveer 15 minuten en doe het dan in een kom. Meng de quinoa, het kikkererwtenmeel, 30 g havervlokken en de kaas erdoor en laat het geheel wat afkoelen.

Stap 3

Voeg de eieren toe, meng goed en breng het broccolimengsel op smaak met de teriyakimarinade, oregano en peper. Vorm het broccolimengsel met natte handen tot kleine koekjes, wentel ze door de resterende havervlokken, waarbij je de vlokken goed erin drukt, bak ze in de resterende verhitte olie in 8-12 minuten aan beide kanten goudbruin en serveer ze met de teriyakisalsa.

Tip:

  • Als je het sneller wilt bereiden, voeg dan gewoon wat teriyakimarinade toe aan een kant-en-klare salsa en serveer het met de fritters.
  • De fritters zijn ook lekker met courgette of bloemkool in plaats van broccoli. 

Recept-ID 1053

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de tomaten, chili, ui en knoflook fijn en fruit ze in verhitte olie. Bestrooi met suiker en karameliseer lichtjes. Voeg de Kikkoman Teriyaki marinade toe en laat de salsa onafgedekt 5-10 minuten sudderen. Breng de salsa op smaak met de komijn en het gerooktepaprikapoeder.

Bereid voor de fritters van broccoli de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de broccoli in een keukenmachine fijn. Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Bak de broccoli in 1 el verhitte olie, voeg de sjalot en knoflook toe, bak alles ongeveer 15 minuten en doe het dan in een kom. Meng de quinoa, het kikkererwtenmeel, 30 g havervlokken en de kaas erdoor en laat het geheel wat afkoelen.

Voeg de eieren toe, meng goed en breng het broccolimengsel op smaak met de teriyakimarinade, oregano en peper. Vorm het broccolimengsel met natte handen tot kleine koekjes, wentel ze door de resterende havervlokken, waarbij je de vlokken goed erin drukt, bak ze in de resterende verhitte olie in 8-12 minuten aan beide kanten goudbruin en serveer ze met de teriyakisalsa.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.