
10 van 94
Garnalen in chilisaus

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 8 gepelde garnalen
- 1 eetl. Kikkoman Natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus
- 1 eetl. sake (of witte wijn)
- 1 pak choi
- 2 eetl. slaolie
- enkele druppels sesamolie
Chilisaus:
- 2 verse knoflookteentjes
- 10 g gember
- 5 - 6 cm prei (wit)
- 100 g ketchup
- 60 ml Kikkoman Natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus
- een paar druppels TABASCO® pepper sauce
- 60 ml bouillon
- suiker
Bereiding
Knoflook, gember en prei fijnhakken. Alle ingrediënten voor de chilisaus goed mengen.
De garnalen pellen. Staartstuk en kop bewaren. De darm verwijderen. Het vlees droogdeppen en voorzichtig met Kikkoman Tamari sojasaus insmeren. De garnalen in hete olie aanbraden tot ze hun volle kleur hebben. Uit de pan halen en met de gepureerde saus opvullen en aan de kook brengen. Een beetje geroosterde sesamolie toevoegen.
De pak choi in 10 stukken snijden en kort in de pan fruiten. Voor de garnering kunt u fijngesneden ringen lente-ui en chilidraden gebruiken.
Tip: als u de garnalen niet met sojasaus wilt marineren, kunt u ze ook in aardappelzetmeel wenden voordat u ze gaat aanbraden. Hierdoor krijgt de saus een hogere viscositeit.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 8 gepelde garnalen
- 1 eetl. Kikkoman Natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus
- 1 eetl. sake (of witte wijn)
- 1 pak choi
- 2 eetl. slaolie
- enkele druppels sesamolie
Chilisaus:
- 2 verse knoflookteentjes
- 10 g gember
- 5 - 6 cm prei (wit)
- 100 g ketchup
- 60 ml Kikkoman Natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus
- een paar druppels TABASCO® pepper sauce
- 60 ml bouillon
- suiker