[Translate to Niederländisch:]

Garnalen in chilisaus

Ingrediënten

4 porties
8 stuk
gepelde garnalen
1 theelepel
sake (of witte wijn)
1 stuk
pak choi
2 eetlepels
slaolie
enkele druppels sesamolie

Chilisaus

2 
verse knoflookteentjes
10 g
gember
5 cm
prei (wit)
100 g
ketchup
een paar druppels TABASCO® pepper sauce
60 ml
bouillon
suiker

Voorbereiding

Knoflook, gember en prei fijnhakken. Alle ingrediënten voor de chilisaus goed mengen.

De garnalen pellen. Staartstuk en kop bewaren. De darm verwijderen. Het vlees droogdeppen en voorzichtig met Kikkoman Tamari sojasaus insmeren. De garnalen in hete olie aanbraden tot ze hun volle kleur hebben. Uit de pan halen en met de gepureerde saus opvullen en aan de kook brengen. Een beetje geroosterde sesamolie toevoegen.

De pak choi in 10 stukken snijden en kort in de pan fruiten. Voor de garnering kunt u fijngesneden ringen lente-ui en chilidraden gebruiken.

Tip

Als u de garnalen niet met sojasaus wilt marineren, kunt u ze ook in aardappelzetmeel wenden voordat u ze gaat aanbraden. Hierdoor krijgt de saus een hogere viscositeit.

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Recept-ID 455

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Knoflook, gember en prei fijnhakken. Alle ingrediënten voor de chilisaus goed mengen.

De garnalen pellen. Staartstuk en kop bewaren. De darm verwijderen. Het vlees droogdeppen en voorzichtig met Kikkoman Tamari sojasaus insmeren. De garnalen in hete olie aanbraden tot ze hun volle kleur hebben. Uit de pan halen en met de gepureerde saus opvullen en aan de kook brengen. Een beetje geroosterde sesamolie toevoegen.

De pak choi in 10 stukken snijden en kort in de pan fruiten. Voor de garnering kunt u fijngesneden ringen lente-ui en chilidraden gebruiken.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.