
Garnalen-toast met paprikasaus

Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 400 g kant-en-klare garnalen, geschild
- 100 g mayonaise
- 30 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 80 g uien
- 3 à 4 EL aardappelzetmeel
- 1 wit brood (toastbrood, niet gesneden)
- Olie om te frituren
- 1 teentje knoflook
- 200 g gegrilde paprika (glas)
- Groene tabasco
Bereiding
Garnalen met mayonaise en 1 TL sojasaus fijn pureren. Uien schillen, in fijne blokjes snijden, met 1 TL zetmeel bestrooien en onder het garnalenmengsel roeren.
Verwijder bij het brood de korst rondom en snijd het brood in 20 ca. 1 cm dikke schijfjes. Schijven van één kant met een beetje zetmeel bestrooien, de helft van de schijven op de kant met zetmeel voorzien van het garnalenmengsel, de overige schijven met de kant met zetmeel naar beneden erop leggen, aandrukken en in elk 3 stroken snijden. Garnalen-toast in verwarmde olie goudbruin frituren.
Voor de saus de knoflook schillen en met paprika, 4 EL paprikajus uit het glas, de resterende sojasaus en een druppel tabasco fijn pureren. Garnalen-toast met paprikasaus aanrichten en indien gewenst gegarneerd met peterselie serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 400 g kant-en-klare garnalen, geschild
- 100 g mayonaise
- 30 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 80 g uien
- 3 à 4 EL aardappelzetmeel
- 1 wit brood (toastbrood, niet gesneden)
- Olie om te frituren
- 1 teentje knoflook
- 200 g gegrilde paprika (glas)
- Groene tabasco