
Gebakken aubergine in japanse saus

Ingrediënten
- 1 stuk Aubergine
- 80 g Witte radijs
- 10 g Gember
- 4 cm Prei (witte deel)
- 3-4 stengels Bieslook
- naar eigen smaak Chilipeper
- 200 ml Dashi visbouillon
- 25 ml Mirin
- 25 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- ½ tl Suiker
Bereiding
Snijd de prei in dunne plakjes, spoel af met water en dep droog. Snijd de bieslook fijn. Rasp de gember en witte radijs en knijp het water uit de radijs.
Snijd de aubergine in blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de stukjes aubergine een paar minuten in de olie. Schep de stukjes aubergine uit de pan en laat ze een paar minuten uitlekken op keukenpapier. Doe de visbouillon, mirin, Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce en suiker in een pan en breng aan de kook. Leg de stukjes aubergine in een kleine kom, giet de hete saus eroverheen en garneer met geraspte radijs, gember, stukjes prei, bieslook en chilipeper.
Tip: Gebruik voor een vegetarische versie van dit gerecht groentebouillon in plaats van visbouillon. Voor een glutenvrije versie is er onze Kikkoman Naturally Brewed Tamari Gluten-Free Soy Sauce.
Allergenen: vis, soja, tarwe
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten
- 1 stuk Aubergine
- 80 g Witte radijs
- 10 g Gember
- 4 cm Prei (witte deel)
- 3-4 stengels Bieslook
- naar eigen smaak Chilipeper
- 200 ml Dashi visbouillon
- 25 ml Mirin
- 25 ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
- ½ tl Suiker