
16 van 94
Gebakken calamares met zoete sojasaus

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Voedingswaarden (per portie)
1727 kJ / 412 kcal
Vetten:
18.8 g
Eiwitten:
26.1 g
Koolhydraten:
30.2 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1/3 bosje bieslook
- 600 g pijlinktvis
- 1 prei
- Bloem
- Bakolie
Voor de zoete sojasaus
- 200 ml kombu bouillon
- 100 ml mirin
- 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 eetl. suiker
- 10 g aardappelzetmeel
- 30 ml water
Bereiding
Voor de zoete sojasaus: doe de kombu bouillon, mirin, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en suiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Meng het aardappelzetmeel en het water, zodat dit mengsel straks kan dienen als bindmiddel voor de saus.
Snijd de prei in dunne ringen. Maak de pijlinktvis schoon en snijd het bovenste gedeelte in 7 tot 8 dikke ringen. Snijd de tentakels in stukjes van ongeveer 4 cm lang. Haal de vis door de bloem en bak ze in olie van 170ºC. Doe de gebakken inktvis op een bord en giet de zoete sojasaus er overheen. Garneer met preiringen.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Voedingswaarden (per portie)
1727 kJ / 412 kcal
Vetten:
18.8 g
Eiwitten:
26.1 g
Koolhydraten:
30.2 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1/3 bosje bieslook
- 600 g pijlinktvis
- 1 prei
- Bloem
- Bakolie
Voor de zoete sojasaus
- 200 ml kombu bouillon
- 100 ml mirin
- 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 eetl. suiker
- 10 g aardappelzetmeel
- 30 ml water