Gebakken courgettes met garnalen en panko-korstje

totale tijd 45 min.
10 min. voorbereidingstijd
35 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
4 
courgettes
 ½ bos(je)
peterselie
100 g
cherrytomaten
1 
ui
2 eetlepels
olijfolie
200 g
gepelde garnalen
2 theelepels
bloem
200 g
room (alternatief: havermelk)
3 ½ eetlepels
vers gemalen peper
paprikapoeder, mild
40 g
geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarde (per portie): 1651 kJ  /  393 kcal
24,8 g Vetten
19,8 g Eiwitten
19,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de courgette, snijd de uiteinden eraf, halveer in de lengte en schep het vruchtvlees eruit (laat hierbij een rand van ca. ½ cm over). Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peterselie en schud droog. Pluk de blaadjes en hak ze grof. Was de tomaten en snijd ze in vier partjes.

Stap 2

Schil de ui en snijd in fijne blokjes. Verhit de olie, voeg ui, garnalen, tomaten en courgetteblokjes toe en bak het geheel. Bestuif met bloem en laat even verder bakken. Giet room en saus voor rijst / sucrée(alternatief: sojasaus + suiker) erbij, breng aan de kook en laat een beetje inkoken. Verfijn de saus met de helft van de peterselie en breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C hetelucht). Vul de courgettehelften met de saus en leg ze op een bakplaat. Meng de panko, de Parmezaanse kaas en een beetje paprikapoeder, strooi dit over de courgettes en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 20-25 minuten gaar.

Stap 4

Strooi de rest van de peterselie over de gevulde courgettes en serveer.

Recept-ID 839

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de courgette, snijd de uiteinden eraf, halveer in de lengte en schep het vruchtvlees eruit (laat hierbij een rand van ca. ½ cm over). Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de peterselie en schud droog. Pluk de blaadjes en hak ze grof. Was de tomaten en snijd ze in vier partjes.

Schil de ui en snijd in fijne blokjes. Verhit de olie, voeg ui, garnalen, tomaten en courgetteblokjes toe en bak het geheel. Bestuif met bloem en laat even verder bakken. Giet room en saus voor rijst / sucrée(alternatief: sojasaus + suiker) erbij, breng aan de kook en laat een beetje inkoken. Verfijn de saus met de helft van de peterselie en breng op smaak met peper en paprikapoeder.

Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte (180°C hetelucht). Vul de courgettehelften met de saus en leg ze op een bakplaat. Meng de panko, de Parmezaanse kaas en een beetje paprikapoeder, strooi dit over de courgettes en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 20-25 minuten gaar.

Strooi de rest van de peterselie over de gevulde courgettes en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.