Zoeken
Filter
73 van 306

Gebakken gyoza met 3 sauzen

Gebakken gyoza met 3 sauzen
Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 1464 kJ / 349 kcal
Vetten: 16.0 g
Eiwitten: 11.6 g
Koolhydraten: 38.4 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 pakje gyozadeeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)

Voor de vulling:

  • 2-3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g gember
  • 200 g spitskool (of Chinese kool)
  • zout
  • 160 g varkensgehakt of gehakt van kip
  • 1 tl l suiker
  • witte peper
  • 3 tl  Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl  sesamolie
  • bloem om over de gyoza te stuiven en ca. 3 el  voor het meelpapje                   
  • 6 el  plantaardige olie (om ca. 10 stuks te bakken: 2 el)

Bereiding

  1. Maak voor de vulling de bosuitjes schoon. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn met de bosuitjes.
  2. Maak de spitskool schoon, hak hem grof, bestrooi hem met 1 theelepel zout en knijp er met de hand zo veel mogelijk vocht uit. Doe de gehakte spitskool in een doek en druk deze stevig uit, zodat de vloeistof van de kool goed kan uitlekken.
  3. Meng de bosuitjes, knoflook, gember, spitskool, gehakt, suiker, zout, peper, sojasaus en sesamolie.
  4. Leg ca. 15 g vulling in het midden van elk gyoza-vel. Wrijf met een bevochtigde vinger voor de helft over de rand van het deegvel en vouw het vel om de vulling heen. Vouw nu de randen in plooien en druk ze goed op elkaar.
  5. Strooivóór het bakken de onderkant van de gyoza licht met bloem.
  6. Verhit 1 eetlepel olie in een pan (28 cm Ø), leg de gyoza netjes in 2 rijen (à 5 stuks) erin en bak ze. Wanneer de onderkant van de gyoza licht gebruind is, mengt u 1 eetlepel meel met 100 ml water. Giet dit erbij en stoom de gyoza met een deksel op de pan op een matig tot hoog vuur gedurende ca. 3 ½ minuut.
  7. Voeg als het water is verdampt 1 eetlepel olie toe en bak de gyoza tot de onderkant knapperig goudbruin is. Bereid de overige gyoza op dezelfde manier.
  8. Leg de gyoza met de onderkant naar boven op een bord en serveer ze met de dipsauzen.

Dipsauzen:

Variant 1: 1 el  Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus,2 el  mayonaise, 1 tl  tahini (geroosterde sesampasta), 1 tl  honing

Variant 2: 1 ½ el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 1 ½ el  azijn, ½ tl  chili-olie

Variant 3:Kikkoman Ponzu Citrus

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 1464 kJ / 349 kcal
Vetten: 16.0 g
Eiwitten: 11.6 g
Koolhydraten: 38.4 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 pakje gyozadeeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)

Voor de vulling:

  • 2-3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g gember
  • 200 g spitskool (of Chinese kool)
  • zout
  • 160 g varkensgehakt of gehakt van kip
  • 1 tl l suiker
  • witte peper
  • 3 tl  Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 tl  sesamolie
  • bloem om over de gyoza te stuiven en ca. 3 el  voor het meelpapje                   
  • 6 el  plantaardige olie (om ca. 10 stuks te bakken: 2 el)