
8 van 26
Gebakken karper met aardappelsalade
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Vis
Groenten
Aardappel
Kerstseizoen
Herfst
Winter

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 600 g karperfilet
- Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- peper
- citroensap
- 100 g bloem
- 1 ei gemengd met 2 eetlepels melk
- 100 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 250 ml koolzaadolie
- 2 eetlepels boter
- citroenschijfjes voor de garnering
Voor de aardappelsalade:
- 400 g vastkokende aardappelen, gekookt in de schil
- 125 ml groentebouillon
- 1 theelepel mosterd
- 2 sjalotjes
- 6 kleine radijsjes
- 3 eetlepels tuinkers
- 3 eetlepels appelazijn
- 4 eetlepels druivenpitolie
- Zout en peper
Bereiding
- Snijd de karperfilet in stukken van 3-4 cm breed en marineer deze in sojasaus, peper en citroensap. Haal ze eerst door het meel, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
- Verhit de olie in een grote pan, bak de stukken vis aan beide kanten kort, voeg boter toe en bak ze tot ze knapperig zijn. Laat op keukenpapier het vet uitdruipen.
- Schil de aardappelen, snijd ze in plakken van 5 mm dik en marineer ze in bouillon en mosterd. Snijd de sjalotjes in fijne reepjes en de radijsjes in dunne plakjes. Meng alle ingrediënten met azijn en olie en breng dit op smaak.
- Serveer de gebakken karper met de salade en garneer ze met citroenschijfjes.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 600 g karperfilet
- Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- peper
- citroensap
- 100 g bloem
- 1 ei gemengd met 2 eetlepels melk
- 100 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 250 ml koolzaadolie
- 2 eetlepels boter
- citroenschijfjes voor de garnering
Voor de aardappelsalade:
- 400 g vastkokende aardappelen, gekookt in de schil
- 125 ml groentebouillon
- 1 theelepel mosterd
- 2 sjalotjes
- 6 kleine radijsjes
- 3 eetlepels tuinkers
- 3 eetlepels appelazijn
- 4 eetlepels druivenpitolie
- Zout en peper