
Gebakken kip teriyaki tortilla’s

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 el olie
- 1 ui, gesneden
- 600g kippendij filet zonder vel en bot, gesneden in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100ml Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus met Honing
- 1 tl chili saus
- 400g blik zwarte of nierbonen, gespoeld
- 200g gekookte rijst
- Klein beetje koriander, grof gesneden
- 4 grote tortilla wraps
- 100g cheddar, geraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) / 200°C (boven- en onderwarmte) / stand 6 (gas).
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur Voeg de blokjes kip toe en roerbak nog 8 tot 10 minuten totdat de kip goudbruin en gaar is. Voeg daarna de knoflook toe en warm een paar minuten mee. Voeg dan de Teriyaki BBQ-Saus met Honing, chili saus, bonen en rijst toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm. Voeg tot slot drie kwart van de koriander toe.
Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla’s. Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en verwarm de tortilla’s 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Haal de tortilla’s vervolgens uit de oven en bestrooi met de overgebleven koriander.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 el olie
- 1 ui, gesneden
- 600g kippendij filet zonder vel en bot, gesneden in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100ml Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus met Honing
- 1 tl chili saus
- 400g blik zwarte of nierbonen, gespoeld
- 200g gekookte rijst
- Klein beetje koriander, grof gesneden
- 4 grote tortilla wraps
- 100g cheddar, geraspt