Gebakken kip teriyaki tortilla’s
Zoeken
Filter
Gebakken kip teriyaki tortilla’s
Bookmark
118 van 408

Gebakken kip teriyaki tortilla’s

Gebakken kip teriyaki tortilla’s
Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 2740 kJ / 654 kcal
Vetten: 19.9 g
Eiwitten: 50 g
Koolhydraten: 67.9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 el olie
  • 1 ui, gesneden
  • 600g kippendij filet zonder vel en bot, gesneden in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100ml Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus met Honing
  • 1 tl chili saus
  • 400g blik zwarte of nierbonen, gespoeld
  • 200g gekookte rijst
  • Klein beetje koriander, grof gesneden
  • 4 grote tortilla wraps
  • 100g cheddar, geraspt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) / 200°C (boven- en onderwarmte) / stand 6 (gas).

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur Voeg de blokjes kip toe en roerbak nog 8 tot 10 minuten totdat de kip goudbruin en gaar is. Voeg daarna de knoflook toe en warm een paar minuten mee. Voeg dan de Teriyaki BBQ-Saus met Honing, chili saus, bonen en rijst toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm. Voeg tot slot drie kwart van de koriander toe.

Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla’s. Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en verwarm de tortilla’s 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Haal de tortilla’s vervolgens uit de oven en bestrooi met de overgebleven koriander.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 60 min
Bereidingstijd: 60 min
Voedingswaarden (per portie) 2740 kJ / 654 kcal
Vetten: 19.9 g
Eiwitten: 50 g
Koolhydraten: 67.9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 1 el olie
  • 1 ui, gesneden
  • 600g kippendij filet zonder vel en bot, gesneden in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100ml Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus met Honing
  • 1 tl chili saus
  • 400g blik zwarte of nierbonen, gespoeld
  • 200g gekookte rijst
  • Klein beetje koriander, grof gesneden
  • 4 grote tortilla wraps
  • 100g cheddar, geraspt