Gebakken kip teriyaki tortilla’s

totale tijd 60 min.

Ingrediënten

4 porties
1 eetlepel
olie
1 
ui, gesneden
600 g
kippendij filet zonder vel en bot, gesneden in blokjes
2 
teentjes knoflook, geperst
1 theelepel
chili saus
400 g
blik zwarte of nierbonen, gespoeld
200 g
gekookte rijst
Klein beetje koriander, grof gesneden
4 
grote tortilla wraps
100 g
cheddar, geraspt
Voedingswaarde (per portie): 2740 kJ  /  654 kcal
19,9 g Vetten
50 g Eiwitten
67,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) / 200°C (boven- en onderwarmte) / stand 6 (gas).

Stap 2

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur Voeg de blokjes kip toe en roerbak nog 8 tot 10 minuten totdat de kip goudbruin en gaar is. Voeg daarna de knoflook toe en warm een paar minuten mee. Voeg dan de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met Honing, chili saus, bonen en rijst toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm. Voeg tot slot drie kwart van de koriander toe.

Stap 3

Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla’s. Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en verwarm de tortilla’s 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Haal de tortilla’s vervolgens uit de oven en bestrooi met de overgebleven koriander.

Recept-ID 99

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) / 200°C (boven- en onderwarmte) / stand 6 (gas).

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur Voeg de blokjes kip toe en roerbak nog 8 tot 10 minuten totdat de kip goudbruin en gaar is. Voeg daarna de knoflook toe en warm een paar minuten mee. Voeg dan de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met Honing, chili saus, bonen en rijst toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm. Voeg tot slot drie kwart van de koriander toe.

Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla’s. Rol de tortilla’s stevig op en leg ze met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en verwarm de tortilla’s 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. Haal de tortilla’s vervolgens uit de oven en bestrooi met de overgebleven koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.