
68 van 94
Gebakken kippenlever in pikante paprikasaus

Totale tijd
240 min
Bereidingstijd:
240 min
Voedingswaarden (per portie)
793 kJ / 189 kcal
Vetten:
10.9 g
Eiwitten:
9 g
Koolhydraten:
10.7 g
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 400 g kippenlever
- 30 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- Elk 100 g rode, gele en groene paprika
- 150 g uien
- 1 gedroogde chilipeper
- 200 ml Konbu-bouillon (alternatief groentebouillon)
- 150 ml azijn
- 3 EL Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 3 EL Mirin
- 3 EL Sake
- 40 g suiker
- 1/2 TL zout
- 2-3 EL tarwemeel
- Olie om te frituren
Bereiding
Lever droog deppen, schoon maken, in hapklare stukjes snijden en kruiden met Teriyaki marinade en saus. Uien schillen en samen met de paprika in dunne schijfjes snijden. Chilipeper inweken in water en in ringen snijden.
Bouillon, azijn, sojasaus, Mirin, Sake, suiker en zout aan de kook brengen, van het fornuis halen, gesneden groente toevoegen en laten afkoelen. Lever in het meel draaien, in de warme olie frituren en laten afkoelen.
Afgekoelde lever toevoegen aan de afgekoelde saus en 3 uur laten marineren. Gebakken kippenlever serveren in de pikante paprikasaus.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
240 min
Bereidingstijd:
240 min
Voedingswaarden (per portie)
793 kJ / 189 kcal
Vetten:
10.9 g
Eiwitten:
9 g
Koolhydraten:
10.7 g
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 400 g kippenlever
- 30 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- Elk 100 g rode, gele en groene paprika
- 150 g uien
- 1 gedroogde chilipeper
- 200 ml Konbu-bouillon (alternatief groentebouillon)
- 150 ml azijn
- 3 EL Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 3 EL Mirin
- 3 EL Sake
- 40 g suiker
- 1/2 TL zout
- 2-3 EL tarwemeel
- Olie om te frituren