
Gebakken vis in zoetzure saus
Stukjes kabeljauw goudbruin gebakken in een pittige Mirin marinade, gecombineerd met een makkelijke maar heerlijke zoetzure saus.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
280 g kabeljauwfilet (witvisfilet)
Voor de marinade voor de kabeljauw:
½ Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Voor de zoetzure saus:
100 ml azijn
50 ml Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
1 tl zout
½ ui
½ wortel
¼ rode paprika
Chili (gedroogde of verse chilipepers)
Een beetje bloem voor de coating
Frituurvet of olie om te frituren
Bereiding
- Dep de kabeljauw droog en snijd hem in blokjes van 2 cm. Meng de Mirin en de sojasaus in een kom en marineer hierin even de vis.
- Meng alle ingrediënten voor de zoetzure saus.
- Halveer de ui en snijd deze in zeer dunne ringen. Schil de wortel, was hem samen met de paprika en snijd hem in julienne van 5 cm lang. Was en hak de chilipeper fijn.
- Doe alle gesneden groenten in de zoetzure saus.
- Haal de kabeljauw uit de mirin-marinade, dep hem droog en wentel hem in een beetje bloem.
- Frituur de kabeljauw in frituurvet op 180°C of olie gedurende zo'n 3 minuten, laat het goed uitlekken en voeg de kabeljauw dan toe aan de zoetzure saus. Laat het minstens 1 uur staan voor het serveren.
Tips.
- Het gerecht is al na enkele uren marineren al heel lekker, maar smaakt het best als het 24 uur in de saus heeft gelegen.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
280 g kabeljauwfilet (witvisfilet)
Voor de marinade voor de kabeljauw:
½ Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Voor de zoetzure saus:
100 ml azijn
50 ml Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
1 tl zout
½ ui
½ wortel
¼ rode paprika
Chili (gedroogde of verse chilipepers)
Een beetje bloem voor de coating
Frituurvet of olie om te frituren