Gebraden runderfilet met rode-wijn-sojasaus
Zoeken
Filter
Gebraden runderfilet met rode-wijn-sojasaus
Bookmark
14 van 129

Gebraden runderfilet met rode-wijn-sojasaus

Gebraden runderfilet met rode-wijn-sojasaus
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 2486 kJ / 594 kcal
Vetten: 31.8 g
Eiwitten: 2.9 g
Koolhydraten: 13.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Snijd de prei in zeer fijne reepjes en bestrooi deze met aardappelmeel. Verhit de zonnebloemolie in een kookpan en frituur de preireepjes tot ze bruin en knapperig zijn. Snijd de runderfilet in plakken van 2,5 cm dik en bestrooi deze licht met zout en peper.
  2. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten (let op: de binnenkant moet rood blijven). Haal het vlees uit de pan, dek het af met aluminiumfolie en houd het warm. Verwijder het braadvet uit de kookpan. Voeg rode wijn en suiker toe en laat dit tot ca. ⅓ inkoken. Voeg de sojasaus toe en breng het opnieuw aan de kook.
  3. Doe het gebakken vlees terug in de pan en warm het kort op.
  4. Snijd het vlees schuin in 3 tot 4 mm dunne plakjes. Leg de plakjes vlees op een bord met een bijgerecht naar keuze (gebakken groenten, frietjes, enz.). Laat de saus die in de pan achterblijft inkoken en roer de boter erdoor. Giet de saus over de plakjes vlees. Strooi ten slotte de gefrituurde prei erover.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 2486 kJ / 594 kcal
Vetten: 31.8 g
Eiwitten: 2.9 g
Koolhydraten: 13.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)