
Gefrituurde gyoza

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 pakje gyoza-deeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)
Voor de vulling:
- 250 g (100 g + 150 g) garnalen, rauw (gepeld)
- 2 el mayonaise
- 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 bosuitjes
- 5 shiitake paddenstoelen
- 50 g waterkastanjes (of koolrapen) (uit blik)
- 1 tl aardappelzetmeel
- een snufje witte peper
- 1 tl suiker
- Olie om te frituren
Bereiding
- Pureer 100 g garnalen en mayonaise in een blender. Snijd de resterende garnalen (150 g) in kleine stukjes en breng ze op smaak met een paar druppels sojasaus en sesamolie.
- Maak de bosuitjes schoon en hak ze fijn. Maak de shiitake paddenstoelen schoon en hak ze in grove stukken. Hak ook de waterkastanjes in stukken en meng ze met het aardappelzetmeel.
- Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en meng ze goed door elkaar.
- Leg ca. 15 g vulling in het midden van elk gyoza-vel. Wrijf met een bevochtigde vinger voor de helft over de rand van het deegvel en vouw het vel om de vulling heen. Vouw nu de randen in plooien en druk ze goed op elkaar.
- Verhit de olie in een pan (160-170°C), bak de gyoza knapperig goudbruin en serveer ze met de dipsauzen. Schik de gyoza eventueel op een bedje van slablaadjes, gehalveerde cherrytomaten en Kaapse goudbessen.
Dipsauzen:
Variant 1: 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus,60 g mayonaise, 2 el tomatenketchup, een paar druppels tabasco
Variant 2: 3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus,1 ½ tl mosterd
Variant 3: Kikkoman Ponzu Orange
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 pakje gyoza-deeg (kant-en-klaar verkrijgbaar)
Voor de vulling:
- 250 g (100 g + 150 g) garnalen, rauw (gepeld)
- 2 el mayonaise
- 1 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 2 bosuitjes
- 5 shiitake paddenstoelen
- 50 g waterkastanjes (of koolrapen) (uit blik)
- 1 tl aardappelzetmeel
- een snufje witte peper
- 1 tl suiker
- Olie om te frituren