Gefrituurde inktvisringen met zoete saus
Zoeken
Filter
Gefrituurde inktvisringen met zoete saus
Bookmark
11 van 33

Gefrituurde inktvisringen met zoete saus

Gefrituurde inktvisringen met zoete saus
Voedingswaarden (per portie) 701 kJ / 166 kcal
Vetten: 5.4 g
Eiwitten: 12.4 g
Koolhydraten: 14.9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 stuks Inktvis
  • om te paneren Aardappelzetmeel of maiszetmeel
  • Olie om te frituren

Voor de zoete saus:

Peterselieblaadjes om te garneren

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Maak de inktvis schoon, verwijder het water en snijd de inktvis in ringen van 7-8 mm breed. Strooi een ruime hoeveelheid aardappelzetmeel of maiszetmeel over de ringen en tentakels en frituur deze in hete olie (170°C).

Breng voor de zoete saus de wijn aan de kook in een pan. Voeg de Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce, dashi en suiker toe en breng opnieuw aan de kook. Besprenkel de gefrituurde inktvis met de saus en serveer het gerecht warm. Garneer met gefrituurde peterselieblaadjes.

Allergenen: weekdieren, vis, soja, tarwe

Producten gebruikt in dit recept

Voedingswaarden (per portie) 701 kJ / 166 kcal
Vetten: 5.4 g
Eiwitten: 12.4 g
Koolhydraten: 14.9 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 stuks Inktvis
  • om te paneren Aardappelzetmeel of maiszetmeel
  • Olie om te frituren

Voor de zoete saus:

Peterselieblaadjes om te garneren

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.