Gegrilde antipasti groenten met citroensojasaus

totale tijd 25 min.
20 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Een heerlijk Italiaans, koud voorgerecht van kleurrijke, gegrilde groenten met een fruitige toets van citroen en Mirin.

Ingrediënten

4 porties
 ½ 
aubergine
1 
courgette
3 
rode romano paprika's

Voor de citroensojasaus

2 eetlepels
citroensap

Voor de kruiden-knoflookolie

1 
teentje knoflook
1 
takje tijm
1 
takje rozemarijn
6 eetlepels
extra vierge olijfolie
Voedingswaarde (per portie): 779 kJ  /  186 kcal
15,1 g Vetten
2,4 g Eiwitten
8,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor de citroensojasaus. 

Stap 2

Pel en pers de knoflook voor de kruiden-knoflookolie. Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn en verwarm ze langzaam in een kleine sauspan met de knoflook en de olie.

Stap 3

Was en trim de aubergine en courgette. Snijd ze in stukjes van zo’n ½ cm. Halveer de romano paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in brede reepjes.

Stap 4

Bestrijk de groenten met de kruiden-knoflookolie en bak ze in een verwarmde pan of bakplaat, terwijl je ze gedurende zo'n 5 minuten af en toe omdraait. Verwijder voorzichtig het vel van de romano paprika's.

Stap 5

Doe alle groenten in een kom en marineer ze met de citroensojasaus.

Stap 6

Verdeel de antipasti groenten op borden, besprenkel ze met de overgebleven kruiden-knoflookolie en serveer op kamertemperatuur.

Tip

 

Gebruik bij voorkeur een grillpan om grill-lijnen te verkrijgen.

Doe de gegrilde paprika's meteen in een kom, dek het af met huishoudfolie en laat het zo'n 10 minuten (niet langer) afkoelen. Hierdoor komt het vel heel makkelijk los.

Garneer met verse rozemarijn en citroenschijfjes.

 

Recept-ID 1031

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng alle ingrediënten voor de citroensojasaus. 

Pel en pers de knoflook voor de kruiden-knoflookolie. Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn en verwarm ze langzaam in een kleine sauspan met de knoflook en de olie.

Was en trim de aubergine en courgette. Snijd ze in stukjes van zo’n ½ cm. Halveer de romano paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in brede reepjes.

Bestrijk de groenten met de kruiden-knoflookolie en bak ze in een verwarmde pan of bakplaat, terwijl je ze gedurende zo'n 5 minuten af en toe omdraait. Verwijder voorzichtig het vel van de romano paprika's.

Doe alle groenten in een kom en marineer ze met de citroensojasaus.

Verdeel de antipasti groenten op borden, besprenkel ze met de overgebleven kruiden-knoflookolie en serveer op kamertemperatuur.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.