
Gegrilde antipasti groenten met citroensojasaus
Een heerlijk Italiaans, koud voorgerecht van kleurrijke, gegrilde groenten met een fruitige toets van citroen en Mirin.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de citroensojasaus:
1 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
2 el citroensap
Voor de kruiden-knoflookolie:
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
6 el extra vierge olijfolie
½ aubergine (ong. 160 g)
1 courgette (ong. 180 g)
3 rode romano paprika's (ong. 220 g)
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de citroensojasaus.
- Pel en pers de knoflook voor de kruiden-knoflookolie. Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn en verwarm ze langzaam in een kleine sauspan met de knoflook en de olie.
- Was en trim de aubergine en courgette. Snijd ze in stukjes van zo’n ½ cm. Halveer de romano paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in brede reepjes.
- Bestrijk de groenten met de kruiden-knoflookolie en bak ze in een verwarmde pan of bakplaat, terwijl je ze gedurende zo'n 5 minuten af en toe omdraait. Verwijder voorzichtig het vel van de romano paprika's.
- Doe alle groenten in een kom en marineer ze met de citroensojasaus.
- Verdeel de antipasti groenten op borden, besprenkel ze met de overgebleven kruiden-knoflookolie en serveer op kamertemperatuur.
Tips:
- Gebruik bij voorkeur een grillpan om grill-lijnen te verkrijgen.
- Doe de gegrilde paprika's meteen in een kom, dek het af met huishoudfolie en laat het zo'n 10 minuten (niet langer) afkoelen. Hierdoor komt het vel heel makkelijk los.
- Garneer met verse rozemarijn en citroenschijfjes.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de citroensojasaus:
1 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
2 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
2 el citroensap
Voor de kruiden-knoflookolie:
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
6 el extra vierge olijfolie
½ aubergine (ong. 160 g)
1 courgette (ong. 180 g)
3 rode romano paprika's (ong. 220 g)