Gegrilde plakjes aubergine met kipvulling
Zoeken
Filter
Gegrilde plakjes aubergine met kipvulling
Bookmark
22 van 26

Gegrilde plakjes aubergine met kipvulling

Gegrilde plakjes aubergine met kipvulling

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Snijdt de lente-ui in ringen. Hak voor de vulling de prei fijn en laat de tofoe uitlekken en snijdt hierna in kleine stukjes. Pak een schaal en doe hier je gesneden groentes in, tofoe, kip, eiwit, panko, tarwemeel en het zout en peper. Kneed vervolgens alle ingrediënten goed tot een deeg. Als het deeg te zacht is, voegt U meer Panko toe.  

Snijdt de aubergine in 3 mm dikke plakken. Leg één kant van elke plak in aardappelzetmeel en doe vervolgens op deze kant de vulling. Leg vervolgens de tweede aubergine plak met de kant met aardappelzetmeel naar benden. Braadt of grill de auberginesandwiches in heet vet aan beide kanten. Haal de sandwiches uit de pan als deze gaar zijn en verwarm vervolgens de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing in de pan. Bak ondertussen de zwammen op middenhoog vuur.

Glaceer daarna de auberginesandwiches in deze saus en serveer met mosterd. Met de gebakken zwammen en verse lente-uitjes garneren en warm serveren.

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.