Zoeken
Filter
Gemarineerde zalm en kerrie-koolsla
Bookmark
22 van 52

Gemarineerde zalm en kerrie-koolsla

Gemarineerde zalm en kerrie-koolsla
Voedingswaarden (per portie) 2564 kJ / 612 kcal
Vetten: 35.6 g
Eiwitten: 31.2 g
Koolhydraten: 27.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de marinade:

  • 2 theelepels arachide-olie
  • 5 teentjes knoflook, in fijne plakjes gesneden
  • 2-4 theelepels suiker
  • 2 kleine kaneelstokjes
  • 6 stuks steranijs
  • 240 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 480 g zalmfilet zonder graten (sushi-kwaliteit)

Voor de kerrie-koolsla:

  • 180 g spitskool
  • 60 g sjalotten, fijngehakt
  • 30 ml walnootolie
  • 10 ml frambozenazijn
  • 2 eetlepels zoetzure saus
  • 40-60 g Thaise mango
  • 40-60 g ananas (zoet en rijp)
  • een beetje kerrie
  • een snufje suiker
  • vers gemalen peper

Voor de koriander-mayonaise:

  • 60 g mayonaise
  • 30 g crème fraîche
  • 2-4 theelepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus
  • 1 eetlepel koriander
  • 2-4 scheutjes limoensap
  • 1 teen knoflook
  • 2 stukken stem gember
  • 4-6 g verse gember, geraspt
  • witte peper, kerrie, gembersiroop naar smaak

Bereiding

  1. Verhit de arachide-olie in een kookpan en fruit daarin de knoflook (zonder dat deze verkleurt). Voeg suiker, kaneelstokjes en steranijs toe en blus het geheel af met sojasaus. Breng het even aan de kook en laat het daarna afkoelen. Wanneer de marinade is afgekoeld, doe je deze met de zalm in een glas of een keramisch bakje. Dek het af en laat hem 3 tot 4 dagen in de koelkast staan. Draai de zalm af en toe om.
  2. Verwijder de stronk uit de spitskool, snijd hem in ca. 3 mm brede repen, voeg wat zout toe en laat hem een nacht staan. Voeg de volgende dag de gehakte sjalotten, walnootolie, frambozenazijn en zoetzure saus toe. Schil de mango en de ananas en snijd ze in fijne reepjes, voeg ze toe aan de spitskool. Tot slot breng je het geheel op smaak met kerrie, suiker en verse peper.
  3. Roer de mayonaise met de crème fraîche en zoete sojasaus tot een gladde massa. Voeg nu koriander, limoensap, knoflook, de stem gember en de geraspte gember toe. Breng het op smaak met verse peper, kerrie en gembersiroop.
  4. Voor het opdienen snijd je de zalm in dunne plakjes en leg je deze op de kerrie-koolsla. Serveer daarbij de koriander-mayonaise en wat brood.
Voedingswaarden (per portie) 2564 kJ / 612 kcal
Vetten: 35.6 g
Eiwitten: 31.2 g
Koolhydraten: 27.2 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de marinade:

  • 2 theelepels arachide-olie
  • 5 teentjes knoflook, in fijne plakjes gesneden
  • 2-4 theelepels suiker
  • 2 kleine kaneelstokjes
  • 6 stuks steranijs
  • 240 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 480 g zalmfilet zonder graten (sushi-kwaliteit)

Voor de kerrie-koolsla:

  • 180 g spitskool
  • 60 g sjalotten, fijngehakt
  • 30 ml walnootolie
  • 10 ml frambozenazijn
  • 2 eetlepels zoetzure saus
  • 40-60 g Thaise mango
  • 40-60 g ananas (zoet en rijp)
  • een beetje kerrie
  • een snufje suiker
  • vers gemalen peper

Voor de koriander-mayonaise:

  • 60 g mayonaise
  • 30 g crème fraîche
  • 2-4 theelepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen zoete sojasaus
  • 1 eetlepel koriander
  • 2-4 scheutjes limoensap
  • 1 teen knoflook
  • 2 stukken stem gember
  • 4-6 g verse gember, geraspt
  • witte peper, kerrie, gembersiroop naar smaak