Zoeken
Filter
Gember-kip-arancini
Bookmark
22 van 35

Gember-kip-arancini

Gember-kip-arancini
Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 40 min
Voedingswaarden (per portie) 1636 kJ / 391 kcal
Vetten: 16.1 g
Eiwitten: 9.8 g
Koolhydraten: 50.8 g
Verzadigd vet: 1.6 g
Voedingsvezels: 1.8 g
Totaal suikers: 3 g

Ingrediënten voor 6 portie(s)

voor het glazuur:

voor de dipsaus:

Bereiding

Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de sushirijst vervolgens in een dunne laag op een groot bord en laat afkoelen.

Verwarm 1 theelepel olie in een antiaanbakpan en braad de kippendijen op een middenhoge temperatuur voor 5-10 minuten tot het gaar is. Doe daarna de gember, uien, sojasaus en suiker erbij. Zet het vuur lager en laat het geheel nog enkele minuten koken tot de kip is geglaceerd. Laat het hierna afkoelen.

Pak met natte handen een handjevol rijst (om te voorkomen dat de rijst aan uw handen blijft plakken) en druk het plat in uw handpalm. De 1/2 theelepel van het kippenmengsel in het midden en sluit uw hand om de rijst om de vulling te wikkelen. Sluit uw hand voorzichtig en maak een bal van het mengsel. Als de rijst zich niet laat vormen, pakt u wat meer rijst en drukt u dit lichtjes samen zodat hij blijft plakken. Was uw handen vaak om het zetmeel te verwijderen en te voorkomen dat het blijft plakken.

Leg het balletje op een geoliede bakplaat of een plaat met vershoudfolie en ga dan door met de rest van de rijst met de vulling. U zou 18-20 rijstballetjes ter grootte van een tafeltennisbal moeten krijgen. Laat ze minstens 30 minuten afkoelen voordat u ze frituurt.

Vul een pan maximaal tot de helft met olie en verwarm hem tot de temperatuursensor 180°C weergeeft of een stuk brood in 30 seconden bruin is gefrituurd.

Doe het meel, ei en paneermeel in drie platte schalen of borden. Bestuif de rijstballetjes met meel, dompel ze vervolgens in het ei en paneer ze met het paneermeel.

Totale tijd 40 min
Bereidingstijd: 40 min
Voedingswaarden (per portie) 1636 kJ / 391 kcal
Vetten: 16.1 g
Eiwitten: 9.8 g
Koolhydraten: 50.8 g
Verzadigd vet: 1.6 g
Voedingsvezels: 1.8 g
Totaal suikers: 3 g

Ingrediënten voor 6 portie(s)

voor het glazuur:

voor de dipsaus: