
Gemengde teriyakispiesjes

Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de garnalenspiesjes:
- 5 stuks Garnalen (met kop)
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Voor de vleesspiesjes:
- 200 g Rosbief
- 1 bos Groene asperges
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Voor de spiesjes van sint-jakobsschelpen:
- 8 stuks Sint-jakobsschelpen
- 1 stuk Courgette
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Bereiding
Snijd de garnalen in de lengte open en maak deze schoon. Rijg de hele garnalen aan spiesen en grill deze. Bestrijk met de Kikkoman Teriyaki Glaze.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, schil ze en kook ze voor. Snijd in stukjes van 4 cm. Snijd de rosbief in plakjes van 15 gram, wikkel in folie en plet met een vleeshamer. Wikkel de stukjes asperge in de plakjes rosbief en rijg ze aan spiesjes. Rooster de spiesjes op de grill en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki Glaze.
Snijd de courgette in verticale dunne plakjes (gebruik een aardappelschiller). Wikkel de sint-jakobsschelpen in de plakjes courgette en rijg aan spiesjes. Bak de spiesjes aan beide zijden in een koekenpan en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki Glaze.
Tip: U kunt de smaken ook variëren door bijvoorbeeld Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce with honey, Kikkoman Teriyaki sauce with roasted garlic te gebruiken in plaats van Kikkoman Teriyaki Glaze.
Allergenen: schaaldieren, weekdieren, soja, tarwe, sulfiet
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de garnalenspiesjes:
- 5 stuks Garnalen (met kop)
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Voor de vleesspiesjes:
- 200 g Rosbief
- 1 bos Groene asperges
- Kikkoman Teriyaki Glaze
Voor de spiesjes van sint-jakobsschelpen:
- 8 stuks Sint-jakobsschelpen
- 1 stuk Courgette
- Kikkoman Teriyaki Glaze