
Gerookte zalm en avocadorol (uramaki)
Methode en ingrediënten voor uramakisushi met gerookte zalm en avocado.

Ingrediënten voor 8 portie(s)
- 5 kleine avocadoplakjes
- 5 miniaugurken (of cornichons)
- 1 norivel
- 200 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
- 2 tl roomkaas
- 150 g gerookte zalm
Voor de garnering:
- 2 tl wildezalmkaviaar
- 1-2 radijzen, dun gesneden
- Enkele takjes dille
Om te serveren:
- Ingelegde gember, wasabipasta en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bereiding
- Snijd de avocado en augurken in reepjes.
- Leg 1 norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Draai het volledig om.
- Smeer wasabipasta en roomkaas in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Leg er in de lengte reepjes avocado en augurk op.
- Rol het op.
- Plaats de zalmreepjes erop.
- Wikkel het in folie en fixeer het met het sushimatje.
- Verwijder voorzichtig de folie en snijd de rol in 8 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met wildezalmkaviaar, plakjes radijs, dille, ingelegde gember en wasabipasta.
* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook de rijst eerst en breng op smaak met
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 8 portie(s)
- 5 kleine avocadoplakjes
- 5 miniaugurken (of cornichons)
- 1 norivel
- 200 g gekookte sushirijst*
- ½ tl wasabipasta
- 2 tl roomkaas
- 150 g gerookte zalm
Voor de garnering:
- 2 tl wildezalmkaviaar
- 1-2 radijzen, dun gesneden
- Enkele takjes dille
Om te serveren:
- Ingelegde gember, wasabipasta en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus