Gerookte zalm en avocadorol (uramaki)
Zoeken
Filter
103 van 364

Gerookte zalm en avocadorol (uramaki)

Methode en ingrediënten voor uramakisushi met gerookte zalm en avocado.

Gerookte zalm en avocadorol (uramaki)
Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 456 kJ / 109 kcal
Vetten: 5,2 g
Eiwitten: 5,5 g
Koolhydraten: 9,3 g

Ingrediënten voor 8 portie(s)

  • 5 kleine avocadoplakjes
  • 5 miniaugurken (of cornichons)
  • 1 norivel
  • 200 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 tl roomkaas
  • 150 g gerookte zalm

Voor de garnering:

  • 2 tl wildezalmkaviaar
  • 1-2 radijzen, dun gesneden
  • Enkele takjes dille

Om te serveren:

  • Ingelegde gember, wasabipasta en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Bereiding

  1. Snijd de avocado en augurken in reepjes.
  2. Leg 1 norivel op het sushimatje.
  3. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  4. Draai het volledig om.
  5. Smeer wasabipasta en roomkaas in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  6. Leg er in de lengte reepjes avocado en augurk op.
  7. Rol het op.
  8. Plaats de zalmreepjes erop.
  9. Wikkel het in folie en fixeer het met het sushimatje.
  10. Verwijder voorzichtig de folie en snijd de rol in 8 gelijke stukjes.
  11. Maak de sushi af met wildezalmkaviaar, plakjes radijs, dille, ingelegde gember en wasabipasta.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Tip: gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Voedingswaarden (per portie) 456 kJ / 109 kcal
Vetten: 5,2 g
Eiwitten: 5,5 g
Koolhydraten: 9,3 g

Ingrediënten voor 8 portie(s)

  • 5 kleine avocadoplakjes
  • 5 miniaugurken (of cornichons)
  • 1 norivel
  • 200 g gekookte sushirijst*
  • ½ tl wasabipasta
  • 2 tl roomkaas
  • 150 g gerookte zalm

Voor de garnering:

  • 2 tl wildezalmkaviaar
  • 1-2 radijzen, dun gesneden
  • Enkele takjes dille

Om te serveren:

  • Ingelegde gember, wasabipasta en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus