Gerookte zalm en avocadorol (uramaki)

totale tijd 15 min.
15 min. voorbereidingstijd

Methode en ingrediënten voor uramakisushi met gerookte zalm en avocado.

Ingrediënten

8 porties
5 
kleine avocadoplakjes
5 
miniaugurken (of cornichons)
1 
norivel
200 g
gekookte sushirijst*
 ½ theelepel
wasabipasta
2 theelepels
roomkaas
150 g
gerookte zalm

Voor de garnering:

2 theelepels
wildezalmkaviaar
1 ½ 
radijzen, dun gesneden
Enkele takjes dille

Om te serveren:

Ingelegde gember
wasabipasta
Voedingswaarde (per portie): 456 kJ  /  109 kcal
5,2 g Vetten
5,5 g Eiwitten
9,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de avocado en augurken in reepjes.

Stap 2

Leg 1 norivel op het sushimatje.

Stap 3

Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.

Stap 4

Draai het volledig om.

Stap 5

Smeer wasabipasta en roomkaas in de lengte langs het midden van de sushirijst.

Stap 6

Leg er in de lengte reepjes avocado en augurk op.

Stap 7

Rol het op.

Stap 8

Plaats de zalmreepjes erop.

Stap 9

Wikkel het in folie en fixeer het met het sushimatje.

Stap 10

Verwijder voorzichtig de folie en snijd de rol in 8 gelijke stukjes.

Stap 11

Maak de sushi af met wildezalmkaviaar, plakjes radijs, dille, ingelegde gember en wasabipasta.

Tip:

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

* Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook de rijst eerst en breng op smaak met

  • 100 ml Kikkoman smaakmaker voor sushirijst,

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Recept-ID 942

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de avocado en augurken in reepjes.

Leg 1 norivel op het sushimatje.

Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.

Draai het volledig om.

Smeer wasabipasta en roomkaas in de lengte langs het midden van de sushirijst.

Leg er in de lengte reepjes avocado en augurk op.

Rol het op.

Plaats de zalmreepjes erop.

Wikkel het in folie en fixeer het met het sushimatje.

Verwijder voorzichtig de folie en snijd de rol in 8 gelijke stukjes.

Maak de sushi af met wildezalmkaviaar, plakjes radijs, dille, ingelegde gember en wasabipasta.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.