
65 van 413
Gerooktezalmramen met zoete aardappel en aubergine
Een gemakkelijke en aromatische ramen-noedelsoep met reepjes smaakvolle gerookte zalm. Perfect voor een gezonde lunch of diner.
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Geroosterde sesamolie
Soepen
Hoofdgerechten
Vis
Pasta
Aziatische keuken

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
20 min
Voedingswaarden (per portie)
1957 kJ / 468 kcal
Vetten:
13,0 g
Eiwitten:
20,8 g
Verzadigd vet:
67,4 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g zoete aardappelen (alternatief: 200 g pompoenpulp)
- 150 g aubergine
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
- 2-3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 100 g ramen noedels (alternatief: bijvoorbeeld lintnoedels)
- 3-4 el Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
- 100 g gerookte zalm
- 2 el gehakte peterselie
- 2-3 lente-uitjes
Bereiding
- Snijd de geschilde zoete aardappelen en de aubergine in blokjes, bak ze 5-10 minuten in de verhitte olie en breng op smaak met de sojasaus. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng ca. 540 ml water in een pan aan de kook, meng met de ramenbasis voor soep en verdeel over 2 kommen. Voeg de gekookte noedels toe.
- Schep het zoete aardappel- en auberginemengsel erop, garneer met de gerookte zalm, peterselie en bosuiringetjes en serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
10 min
kooktijd
20 min
Voedingswaarden (per portie)
1957 kJ / 468 kcal
Vetten:
13,0 g
Eiwitten:
20,8 g
Verzadigd vet:
67,4 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g zoete aardappelen (alternatief: 200 g pompoenpulp)
- 150 g aubergine
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
- 2-3 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 100 g ramen noedels (alternatief: bijvoorbeeld lintnoedels)
- 3-4 el Kikkoman ramenbasis voor soep
- 540 ml water
- 100 g gerookte zalm
- 2 el gehakte peterselie
- 2-3 lente-uitjes